Firefox'un yeni sürümleri dört haftada bir yayınlayacak - Haberler - indir.com

Firefox'un yeni sürümleri dört haftada bir yayınlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-19 10:49:03
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Teknoloji

İnternet tarayıcıların popüler isimlerinden Firefox geliştiricisi Mozilla, artık yazılımın yeni versiyonlarını 6 hafta yerine 4 haftada bir yayınlayacaklarını açıkladı.

Gizlilik ve güvenliğe verdiği önemle bilinen Mozilla, Firefox için sürekli yeni güncellemeler ve eklentiler sunuyor. Kullanıcı ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak geliştirdiği eklentilerin ardından geçtiğimiz hafta Mozilla Firefoz için yeni bir hizmet geliştireceği haberleriyle gündeme gelmişti. İnternet sektöründe en çok kullanılan tarayıcılarından biri olan Firefox'un yapımcısı Mozilla, daha hızlı bir sürüm döngüsüne geçeceğini açıkladı. Şirketin yapmış olduğu açıklamaya göre artık tarayıcının yeni versiyonu, altı hafta yerine dört haftada bir yayınlanacak.

Mozilla Firefox için Tor eklentisi geliyorMozilla Firefox için Tor eklentisi geliyor

Sorunlara daha hızlı müdahale edilecek

Bu açıklama ile birlikte Firefox'un artık her ay yeni bir güncelleme yayınlayacağı anlamına geliyor. Bunun yanı sıra Mozilla'nın 2020 yılının ilk çeyreğinde ise bu sürüm döngüsünü daha da kısaltmayı hedeflediği belirtilmiş. Firefox, işletmelerin için genel sürümü olan ESR söz konusu olduğunda ise burada herhangi bir değişiklik olmayacağını ve yeni büyük sürümlerin her 12 ayda bir yayınlanmaya devam edeceğini açıkladı. Kısacası bundan sonraki büyük ESR versiyonu Haziran 2020'de gelecek ve daha sonraki sürümün ise Haziran 2021'de yayınlanacağı tahmin ediliyor.

Sürüm yönetim ekibinden olan Ritu Kothari'nin konuyla ilgili açıklamaları ise şu şekilde: "Daha kısa sürüm döngüleri, iş planlaması veya pazar gereksinimleri nedeniyle ürün planlamasını ve öncelikli değişiklikleri desteklemek için daha fazla esneklik sağlıyor. Ekstra olarak yeni özellikleri ve yeni Web API'lerini geliştiricilere daha hızlı bir şekilde ulaştırabiliyoruz."

Mozilla özelliği bekletmeye karar verdi!

Kullanıcılara 10 dolarlık bir abone ücretiyle sunulacak “Mozilla Enterprise Client Support” hakkında dün bir açıklama yapan Mozilla sözcüsü E-posta ile bir bildiri yayınladı. Şirketin yeniliklere açık bir alanda çalıştığına vurgu yapan bildiride Mozilla sözcüsü gündeme gelen yeni fikirlerinden de bitirilmeden kamuoyuna duyurulduğunu dile getirdi. Kullanıcıların söz konusu olan ücretli hizmeti anında kullanabilecekleri yönünde belirtilen yazının yanlış bir şekilde yayınlandığını belirten sözcü düzenlemenin de bu nedenle yapıldığını açıkladı.

Mozilla’nın “Mozilla Enterprise Client Support” hizmetini satmayı iptal edeceğini söylemeyen sözcü, Firefox’un yol haritasında ücretli hizmetlerin bulunabileceğini ancak şuan bu hizmetler hakkında yürütülen çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, şirketin kurumsal teklifleri geliştirmeye devam ettikçe, bu hizmetlerin hangi yenilikleri içereceği konusunda da kullanıcıları bilgilendirmeye devam edeceklerinin altını çizdi.


İlgili uygulamalar
Mozilla Firefox 69.0 kullanılabilir hale geldiMozilla Firefox 69.0 kullanılabilir hale geldi
Mozilla: Firefox ücretli destek planını yanlışlıkla açıklamışMozilla: Firefox ücretli destek planını yanlışlıkla açıklamış

PAYLAŞ