Firefox 76 iki önemli güncellemeyle geldi - Haberler - indir.com

Firefox 76 iki önemli güncellemeyle geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-06 12:15:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Mozilla, güvenli internet tarayıcı Firefox için yeni bir güncelleme yayınladı. Şifre yönetimi sunan yeni güncelleme Zoom iyileştirmeleri de içeriyor. 

 Windows, Linux ve macOS gibi cihazlar için Firefox 76'yı yayınladı. 250 milyon aktif kullanıcı sayısı bulunan Firefox’un yeni güncellemesinden tüm kullanıcılar yararlanabilecek.

Mozilla Firefox’u kullanışlı hale getiren 6 tüyoMozilla Firefox’u kullanışlı hale getiren 6 tüyo

Son bir yıldır Firefox için dört hafta da bir yeni bir güncelleme yayınlamaya özen gösteren Mozilla, tarayıcısını kullanıcıları için daha güvenli hale getirmeye çalışıyor. Salgın döneminde evden çalışma sürecine geçen Mozilla geliştiricileri güncellemeler konusunda kullanıcıları beklememeye özen gösteriyor ve tüm yeni özellikleri uzaktan test ediyor. Güncelleme takvimi değişmeden uygulanmaya devam ederken Mozilla, kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyebilecek veya hükumet ve sağlık hizmetlerinin internet sitelerini olumsuz etkileyebilecek durumlardan kaçınmak için özel bir yol haritası da oluşturmuş durumda. Bu kapsamda video konferans sorunlarını çözmeye odaklanan şirket kullanıcılarının Zoom aramalarına programı indirmelerine gerek kalmadan tarayıcı üzerinden katılabilecekleri yeni bir özellik yayınladı. 

Bu sayede kullanıcılarını olası veri ihlallerinden sakınmak isteyen şirket hacker saldırılarına karşı da geniş önlemler alıyor. 

Mozilla Firefox’u kullanışlı hale getiren 6 tüyo

Firefox tarayıcısının şifre yöneticisi olan Firefox Lockwise de yeni güncellemeyle birlikte 'daha akıllı' hale getirildi. Artık cihazınızı herhangi biriyle paylaşmanız durumunda Firefox 76'daki Lockwise yöneticisi kayıtlı şifrelerinizi koruyabilme özelliğine sahip. “Girişler ve Şifreler” sayfanızdan bir şifre kopyalamaya veya görüntülemeye çalıştığınız da cihazınızın hesap şifresini girmeniz gerekiyor. 


İlgili uygulamalar
Google Earth artık Firefox, Edge ve Opera’da da kullanılabiliyor!Google Earth artık Firefox, Edge ve Opera’da da kullanılabiliyor!
Yeni Firefox eklentisi hackerlara karşı sahte E-posta adresi üretiyorYeni Firefox eklentisi hackerlara karşı sahte E-posta adresi üretiyor

PAYLAŞ