Felaket kız fotoğrafı 500 bin dolar değerinde NFT ile satıldı - Haberler - indir.com

Felaket kız fotoğrafı 500 bin dolar değerinde NFT ile satıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-03 17:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

İnternetteki en ünlü fotoğraflardan birisi olan Felaket kız fotoğrafı, NFT’de değerlendi ve 500 bin dolara satıldı.

2005 yılında çıkan bir yangını izlerken babası tarafından çekilen bir fotoğraf ile ünlü olan Zoe, meme olarak da bu tarihten itibaren internette en çok kullanılan içeriklerden birisi oldu. Gösterilen bu ilgi, karenin fenomen ve efsane olmasını sağlarken 'Non Fungible Token' (NFT) akımı bu karenin de yüksek bir fiyat ile satılmasını sağladı. Türkiye’de değiştirilemez kripto varlık olarak tanımlanan NFT sistemi, efsane karenin çok yüksek fiyat ile satılmasında etkili oldu.

Felaket kız fotoğrafı 500 bin dolar değer aldı!

Satışa çıkarılan Felaket kız fotoğrafı, 180 Ether karşılığında satıldı. Mevcut Ether fiyatı doğrultusunda 500 bin dolarlık bir ödeme yapan kullanıcı, felaket kız NFT’sine sahip oldu. Fotoğrafın hakları yeni satın alma ile birlikte @3FMusic rumuzlu bir kullanıcıya geçti. Ancak yapılan anlaşma gereği, fotoğraf üzerinden Zoe'nin alacağı yüzde 10’luk pay devam ediyor. Kızı üzerinden hakların sahibi olan baba Dave Roth bugüne kadar yüksek ödemeler almıştı. Şu anda 21 yaşında olan Zoe, aldıkları bu para ile birlikte üniversite eğitimini karşıladığı gibi pek çok yardım kuruluşlarına da yardım etmişti. Yeni alınan 500 bin dolarlık ödemenin de aynı şekilde kullanılacağı belirtildi.

Yarışmada ödül almıştı

Fotoğrafın popüler olmasındaki en büyük etkenlerden birisi fotoğraf yarışmasıydı. 2007 yılında fotoğraf ile bir yarışmaya katılan Dave, aldığı ödül ile birlikte karenin tüm dünyada tanınmasını sağladı.





PAYLAŞ