FBI, FaceApp hakkında soruşturma açabilir - Haberler - indir.com

FBI, FaceApp hakkında soruşturma açabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-19 12:33:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Sosyal medya kullanımın artmasıyla birlikte kullanıcılar her gün uygulamaların yeni bir özelliğiyle karşılaşıyor. Kullanıcıların son dönemlerde en çok kullandığı uygulamalar arasında ise Intagram yer alıyor. Facebook şirketinin kontrolünde olan Instagram şuan milyarlarca aktif kullanıcı sayısına sahip. Instagram’ın kullanıcılar için en getirdiği güncelleme ise fotoğraf filtrelerine oldu. Filtre getirdiği yaşlanma efektiyle kullanıcılar tarafından büyük bir ilgi gören uygulamadaki paylaşımlar birkaç gün içerisinde popüler olarak sosyal medyanın gündemine oturdu. 

Instagram’ın kullanıcılara sunmuş olduğu bu filtrenin yaratıcısı ise FaceApp. Rus programı olan FaceApp yaratıcı fikirler ve değişik filtre seçenekleriyle kullanıcıları etkilemeye devam ediyor. Yeni bir filtre için FaceApp’le güçlerini birleştiren Instagram filtrelerine kullanıcıları için yeni ve eğlenceli efektler ekleyerek eğlencenin daim olmasını sağlıyor. Uygulama içerisinde birçok filtre ücretsiz olsa da, ücretli olan özel filtreler de bulunuyor. 

Facebook skandalından sonra gözü korkan Google, yeni düzenlemeler getirdiFacebook skandalından sonra gözü korkan Google, yeni düzenlemeler getirdi

FaceApp kullanıcı verilerinin mi peşinde? 

Sosyal Medyanın Yeni Trendi FaceApp Nedir?

Tüm bu filtrelerin içerisinde, Instagram ve FaceApp tarafından yeni geliştirilen yaşlanma filtresi son dönemlerin en yoğun ilgisini gören filtre oldu. Ancak konuyla ilgili olarak ABD’li senatör Chuck Schumer’dan uyarı geldi. Schumer Rus yapımı olan FaceApp’ın güvenlik açısından bir sorun teşkil etmediğinden emin olunması için FBI tarafından araştırılması gerektiğini Twitter hesabından dile getirdi. 

Chuck Schumer’ın bu açıklamayı yapmasının altındaki neden ise uygulamanın kullanıma açılmadan önce kullanıcılardan cihazlarına dair tüm izinleri talep etmesinden kaynaklanıyor. Uygulamanın kullanıcıların tüm verilerine erişmek için izin istemesi kullanıcıların gizliliklerini de riske atabilecek bir durum. Bunun yanı sıra oluşan güvensizliğin bir nedeni ise uygulamanın Rus yapımı bir fotoğraf uygulaması olması. 

Uygulama tüm kişisel verilere erişime izin istiyor! 

En iyi yüz değiştirme uygulamaları

Uygulamanın istediği izinlerin kişisel veri, mahremiyet ihlali ile birlikte ulusal güvenliği de riskte atmasından şüpheleniliyor. Bu nedenle Chuck Schumer, FBI ekiplerinin Amerikalı vatandaşların verilerinin Rus Hükumeti’nin eline geçip geçmediğinden emin olunması için bir soruşturma yapılması gerektiğini düşünüyor. 

Ancak Amerika Birleşik Devletleri’ni endişelendiren FaceApp, bu konudaki tek örnekte değil. Geçtiğimiz aylarda da Facebook ve Instragram’da kullanıcılar tarafından büyük bir ilgi gören #10YearChallenge filtresinin yüz tanıma teknolojinin ileri düzeyde geliştirilebilmesi için bir tuzak olduğu düşünülmüş ancak bu iddia kanıtlanamamıştı. 


İlgili uygulamalar
Fotoğraf çekerken kullanmanız gereken uygulamalarFotoğraf çekerken kullanmanız gereken uygulamalar
10 Years Challenge Veri mi Topluyor?10 Years Challenge Veri mi Topluyor?

PAYLAŞ