Facebook'un yeni oyun platformu: Fb.gg - Haberler - indir.com

Facebook'un yeni oyun platformu: Fb.gg

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-08 13:38:22
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Sosyal Medya

Oyunların canlı videolarını yayınlayan en ünlü platformlardan birisi Twitch olarak biliniyor. Twitch aynı zamanda bu anlamda oyun dünyasında hizmet veren en eski platformlardan da birisi. Günümüzde bu anlamda Twitch'e rakip çıksa da Twitch popülerliğini kaybetmeyen ve tercih edilen bir platform olarak varlığını sürdürmeye devam etti. Canlı yayınlar, özellikle e-spor müsabakalarında oyun severlerin büyük ilgisini görüyor. Yayınların izlenme sayısı da oldukça fazla oluyor. Hal böyle olunca bu durum Facebook'un da ilgisini çekmeye başladı ve Facebook, Twitch platformuna rakip olacak yeni platformunu oyun severler için duyurdu. Fb.gg (Facebook Gaming) adlı yeni platform ile oyunları canlı olarak yayınlamaya hazırlanıyor.

fb.gg üzerinden turnuvalar ve e-spor karşılaşmaları yayınlanacak

Oyun dünyasında canlı yayınlara olan ilginin farkına varan Facebook, bu alana da atılmaya karar verdi ve Fb.gg (Facebook Gaming) platformunu duyurdu. Kullanıcıların, favori yayıncılarını takip ederek, canlı gösterilen turnuva ve e-spor müsabakalarını izleyebileceği platform, tüm video oyun içeriklerine yer verecek. Kullanıcılar yine Fb.gg (Facebook Gaming) üzerinden, beğendikleri sayfalar ve gruplara dair de bilgi elde etme şansına sahip olacak.

Canlı yayınların yanı sıra, Fb.gg üzerinde, farklı ve yaratıcı fikirler ve içerikler üreten kullanıcılar da kendisine yer bulabilecek. Facebook'un, fb.gg'yi ayrı olarak kurmasının nedeni ise oyun içeriklerinin Facebook platformu haber akışında kaybolmaması ve oyuncuların, takibi daha iyi sağlayabilmesi. Facebook'un bu yeni platformuyla Twitch'i zorlayıp zorlamayacağı bilinmiyor. Twitch'in yanı sıra bu anlamda oyunculara hizmet veren YouTube Gaming platformu da bulunuyor. Fb.gg rakiplerinin arasında kendisine nasıl bir yer bulacak, zamanla göreceğiz.





PAYLAŞ