Facebook'tan yeni oyun uygulaması - Haberler - indir.com

Facebook'tan yeni oyun uygulaması

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-20 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Oyun denildiği zaman akla gelen ilk platformlar genel olarak Twitch ve YouTube oluyor. Bu platformlar sahip oldukları kitle ve özellikler ile oldukça fazla rekabete sahip oluyorlar. Ancak yeni yaşanan gelişmelere göre Facebook’un getireceği yeni bir özel mobil oyun uygulaması rekabete dahil olacak. Kullanıcılar için yepyeni bir rekabet yolu Facebook mobil tarafından aktif olacak. New York Times’da yayınlanan bir habere göre Facebook yakın bir zamanda yeni oyun uygulamasını tanıtacak. Yeni bu uygulamanın büyük ihtimalle yenilikçi olacağı ve yayın topluluklarına odaklanacağı ifade ediliyor. Diğer yandan uygulama kullanıcıların çevrimiçi oynayabilecekleri gündelik oyunları da kapsayacağı belirtiliyor.

20 Nisan’da pazara sunulması beklenen uygulamanın ilk etapda Android cihazları kapsayacağı ve Apple’dan onay süreci sonrasında ise uygulamanın iOS platformunda da yer alacağı belirtiliyor.

Facebook'un çiftler için geliştirdiği yeni mesajlaşma uygulaması Facebook'un çiftler için geliştirdiği yeni mesajlaşma uygulaması "Tuned"

Oyunlar eğlence tarafında ön plana çıkacak

Facebook Gaming’in bir süredir devam eden büyüme potansiyeli ve kullanıcı kitlesi ile beraber dünya genelinde yaşanan koronavirüs  salgını sonrasında kullanıcıların eve kapanmış olması şirketin yeni ürünlerini sunmak için tam zamanı olduğunu gösteriyor. Haziran ayında yapılması beklenen bu tanıtımının yaşanan sebeplerden ötürü öne çekildiği ifade ediliyor. Uygulama başkanı konu hakkında Oyuna yatırım yapmak bizim için bir öncelik haline geldi, çünkü oyunları gerçekten insanları birbirine bağlayan bir eğlence biçimi olarak görüyoruz. Bu durum sadece bir tür pasif tüketim değil, etkileşimli ve insanları bir araya getiren bir eğlence olarak da öne çıkıyor.” Sözlerini dile getiriyor.

Facebook’un yıllardır oyunlara yatırım yaptığı ve bu konuda içerikler ürettiği biliniyor. Geniş bir kullanıcı tabanına olmasına karşılık Twitch ve YouTube’un oldukça gerisinde kalmış durumda. Facebook ise yeni uygulaması ile bu durumu aşmayı hedefliyor. Bakalım Facebook Gaming uygulaması Twitch ve YouTube karşısında neler yapacak göreceğiz.


Facebook Gaming Facebook Gaming "Turnuvalar" özelliği beklenenden erken erişime sunuldu
Facebook Apple Watch için yeni bir mesajlaşma uygulaması çıkardıFacebook Apple Watch için yeni bir mesajlaşma uygulaması çıkardı

PAYLAŞ