Facebook'tan Sonra Şimdi de Instagram Şifreleriniz Tehlikede - Haberler - indir.com

Facebook'tan Sonra Şimdi de Instagram Şifreleriniz Tehlikede

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-19 14:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya sitesi Facebook’un şifreler ve kullanıcı verileri ile olan sorunları bitmek bilmiyor. Şimdi ise Facebook, milyonlarca Instagram kullanıcısının şifresinin düz metin olarak saklandığı makalesini güncelledi ve bu problemin milyonlarca Instagram kullanıcısı tarafından etkilendiği belirtildi. Facebook tarafından son olarak Mart ayında yapılan bir açıklamada milyonlarca Facebook kullanıcısına ait olan şifrelerin düz metin olarak saklandığı ifade edilmişti. Bu durum ile beraber Facebook, yayınlamış olduğu bildiri ile bu durumdan milyonlarca Facebook Lite kullanıcısının ve sadece on binler seviyesinde Instagram kullanıcısının etkilendiğini belirtmişti.

Facebook veri problemleri devam ediyor

Rusya'dan Facebook ve Twitter'a 9 Ay SüreRusya'dan Facebook ve Twitter'a 9 Ay Süre

Kullanıcıların şifre ve e-posta bilgileri düz metin olarak saklandığı zaman, Facebook sunucularına erişimi olan bir Facebook çalışanının bile bir kullanıcının şifresini kolay bir şekilde görebilmesine olanak sağlıyor. Facebook’un konu hakkında yapmış olduğu açıklama da, yeni bir güncelleme gerçekleştirdiği ve yapılan güncelleme ile Instagram kullanıcılarının şifrelerinin düz metin olarak saklandığı yeni günlükler keşfettiği belirtiliyor. Bu söz konusu şifre skandalından ise milyonlarca Instagram kullanıcısı etkilenmiş durumda.

Facebook platformunun neden bir gönderi oluşturmak istediği zaman eski güncellemeyi kullandığı bilinmiyor. Ancak bu bilgilerin daha az kişiye ulaşmasını istediği durumu akıllara geliyor. Son yıllarda özellikle Facebook ve hanesinde bulunan uygulamalar için veri ve şifre skandalları bitmezken, şimdi ise bir yenisi daha eklendi diyebiliriz. Bakalım kullanıcıların bu duruma tepkisi ne olacak göreceğiz.  


İlgili uygulamalar
Facebook'dan yapay zekaya sahip sanal asistan geliyor!Facebook'dan yapay zekaya sahip sanal asistan geliyor!
Facebook 1.5 milyon kullanıcısının bilgilerini izinsiz sunucusuna aktarmışFacebook 1.5 milyon kullanıcısının bilgilerini izinsiz sunucusuna aktarmış

PAYLAŞ