Facebook’tan internet dolandırıcılığına karşı yeni önlem - Haberler - indir.com

Facebook’tan internet dolandırıcılığına karşı yeni önlem

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-22 13:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Facebook Messenger, yeni bir güncelleme ile birlikte internet dolandırıcılığı yapanlara dur demeye hazırlanıyor. Bugün beta olarak dağıtılmaya başlayan güncellemeye göre, Facebook kullanıcılarını sahte hesaplardan koruma niyetinde.

Facebook'ta sahte hesap açarak dolandırıcılık yapmak uzun süredir başvurulan bir teknik. Her ne kadar eskisi kadar etkili olmasa dahi, Facebook pandemi dönemi boyunca vakaların arttığını tespit etmiş.

Twitter'dan tweetlerinizi yanıtlayabilecek kişileri seçmenizi sağlayacak yeni özellikTwitter'dan tweetlerinizi yanıtlayabilecek kişileri seçmenizi sağlayacak yeni özellik

Facebook Messenger, internet dolandırıcılığı için nasıl önlem alacak?

Bir arkadaşımızın hesabını taklit eden dolandırıcılar, Messenger üzerinden iletişime geçerek insanları mağdur duruma düşürebiliyorlar. Her ne kadar yetişkinler bu tür dolandırıcılardan eskisi kadar etkilenmese de 18 yaş altı hala büyük bir tehlike altında.

Messenger şu anda beta sürüm olarak uyguladığı güncelleme ile size mesaj atan hesabı, arkadaşlarınızdan birinin hesabına benzediğini kişiye bildirecek. Ayrıca şüpheli mesaj kullanıcı bu hesabın ne zaman Facebook platformuna katıldığı bilgisi de Messenger üzerinde verilecek.

Güncellemenin diğer önemli noktası ise 18 yaşın altındaki profillere kısa zamanda çok fazla mesaj atan profillerin tespiti. Makine öğrenimi özelliğine sahip bir yapay zeka kullanacak olan Messenger, bu tür şüpheli hareketleri olan hesapları takip edecek. 

Facebook, makine öğrenimi ile geliştirilen bu koruyucu yazılımın, zamanla daha da yetenekli olacağını söylüyor. Buna göre sistem yetişkinlere 18 yaş altı kullanıcılar arasında ki iletişimi daha korunaklı hale getirmeyi de amaçlıyor. Bu güncelleme kapsamında, Messenger mesajlaşmalarına  uçtan uca şifreleme özelliği de getirilecek.

Güncellemenin bu hafta içerisinde ABD'de Android kullanıcılara sunulması bekleniyor. iOS güncellemesi için ise gelecek haftaya işaret ediliyor. iOS güncellemesi için ise gelecek haftaya işaret ediliyor. Facebook güncellemesinin Türkiye’ye ise henüz ne zaman geleceği belli değil. Eğer Messenger Beta kullanıcıysanız, daha önce bu özellikle tanışmanız olası.



PAYLAŞ