Facebook'dan Clubhouse rakibi Live Audio Rooms görüntülendi - Haberler - indir.com

Facebook'dan Clubhouse rakibi Live Audio Rooms görüntülendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-02 15:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Facebook, gelecek aylar içerisinde ses ile ilgili olarak birkaç özellik sunacağını açıkladı. Bunlardan biri de Clubhouse uygulamasının karşısına çıkacak olan Live Audio Rooms.

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, gelecek aylar içerisinde Clubhouse uygulamasına benzer olan yeni bir uygulama sunacaklarını ve kullanıcılarına sesli gönderi paylaşma özelliğini getireceğini aktardı. Clubhouse'a rakip olarak tasarlanan Live Audio Rooms sayesinde kullanıcılar çeşitli odalarda düzenlenen sohbetlere katılabilecek ve bu sohbetleri de dinleyebilecekler. Pandemi dönemi sürecinde ses dayalı pek çok sayıda uygulama her geçen gün daha da fazla kullanılır hale geldi. Facebook şirketinin uzun bir süredir Clubhouse'a rakip olarak sunacağı bir özellik üzerinde çeşitli çalışmalar yaptığı basına sızan bir durumdur. 

Facebook'dan Apple kullanıcılarına yardım çağrısıFacebook'dan Apple kullanıcılarına yardım çağrısı

Facebook tarafından devreye sokulacak olan yeni özelliklerden biri de kullanıcıların kısa ses dosyalarını paylaşabilecekleri Soundbites olacak. Söz konusu bu özellik birkaç ay içerisinde çok az sayıda içerik üreticisinin erişim bağlamında uygulamada yer alacak. Kullanıcılar, Live Audio Rooms ve Soundbites özelliği sayesinde para kazanabilecek ancak uygulamaların çok sayıda takipçisi olan kullanıcılara mı yoksa herkese mi açık olacağı şu an için bilinen bir durum değildir. Facebook aynı zamanda platform üzerinden direk olarak podcast dinlenebilmesine de imkan tanıyor. Bir diğer açıdan ise sosyal medya platformu Reddit de Clubhouse benzeri Reddit Talk uygulamasını devreye sokacağını açıkladı.

Facebook, ABD Federal Ticaret Komisyonu tarafından "rekabete engel olmakla" suçlanıyor. CEO Zuckerberg de geçtiğimiz yıl rakip uygulamaları kopyaladıklarını kabul etmişti. Geçtiğimiz yıl içerisinde kullanıma sunulan Instagram Reels, kısa videoların bulunduğu sosyal medya platformu TikTok'un oldukça benzeridir. 2016 yılında kullanıcıların karşısına çıkan Instagram Stories ise Snapchat'in kopyası olduğu gerekçesiyle eleştirilmişti. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilker şu an için bunlarla kısıtlıdır. 


Facebook'a Facebook'a "Instagram Kids" sürümü için sert tepki
Apple, Facebook'un eski reklam yöneticisini işe aldıApple, Facebook'un eski reklam yöneticisini işe aldı
Facebook uygulama indirme oranlarında % 30 düşüş    Facebook uygulama indirme oranlarında % 30 düşüş    

PAYLAŞ