Sosyal medya devi Facebook’ta artık arkadaşınızın ya da herhangi bir kişinin fotoğrafları asla saklı kalamayacak. Picturemate adlı bir Chrome eklentisi, Facebook üzerinde bulunan her eski fotoğrafı kolay bir şekilde bulabiliyor.

Son günlerde gizlilik davalarıyla başı dertte olan Facebook’un, ortaya çıkan yeni bir uygulama ile tekrar başı derde girebilir. Zira; Javelin Browser adlı uygulamanın geliştirme ekibinde bulunan Steven Goh adındaki bir programcı tarafından hazırlanan Google Chrome eklentisi Picturemate, saklı kalan tüm fotoğrafları kolay bir şekilde buluyor.

Picturebook

Arkadaşlarınızın ve hatta arkadaş listenizde olmayan kişilerin bile saklı fotoğraflarını ortaya çıkaran Picturemate’i Chrome tarayıcısına yükledikten sonra saklı fotoğrafları bulmak için öncelikle Chrome içinden Facebook’a giriş yapmanız gerekiyor.

Sonrasında istediğiniz herhangi bir kullanıcının profilini açıyor ve tarayıcının adres çubuğunun hemen yanında beliren Picturemate butonuna tıklayarak saklı fotoğrafları aramaya başlıyorsunuz.

Sadece kullanıcının duvarında gizlediği fotoğrafları bulabilen Picturemate Chrome mağazası üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Picturemate‘in tek kötü yanı ise arkadaşlarınız ile aranızın bozulmasına sebebiyet verecek fotoğrafları da bulabilmesi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir