Facebook'a kullanıcı verilerini sızdıran Zoom mahkemelik oldu! - Haberler - indir.com

Facebook'a kullanıcı verilerini sızdıran Zoom mahkemelik oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-02 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünya genelinde milyonlarca insan yaşanan koronavirüs salgınına karşılık evlerinde kalmaya devam ediyorlar. Bu kapsamda çevrimiçi uygulama ve servisler ise bu noktada önlemlerini sürdürüyorlar. Devlet başkanları ve yöneticiler ise görüntülü sohbet programları üzerinden toplantılarını sürdürüyorlar. O söz konusu programlardan birisi ise Zoom olurken, bu ismin adı veri ihlaline karıştı. ABD merkezli görüntülü görüşme uygulaması olan Zoom, dünya genelinde yaşanan koronavirüs salgınından ötürü son dönemde yükselen ve popüler olan uygulamalardan birisi oldu. Öyle ki hükümetler tarafından bu uygulama üzerinden görüşmeler yürütülmeye başlandı. Ancak uygulama için skandal bir haber ortaya çıktı ve Zoom kullanıcılarına olan verilerin Facebook hesapları olmasa bile yasa dışı olarak Mark Zucberg’in şirketi ile paylaşıldığı ortaya çıktı.

Gelişmeler sonrasında Kaliforniya Federal Mahkemesi’nde Zoom’a dava açıldı ve dava dosyasında ise  “Zoom, kullanıcılarına yetersiz güvenlik önlemleri kullanacağını ve kişisel bilgilerin, yetkisiz bir şekilde üçüncü tarafın izlemesine izin vereceğini bildirmiş olsaydı kullanıcılar, Zoom’u kullanmaya istekli olmazdı” sözleri yer aldı.

Zoom iOS kullanıcı verilerini Facebook'la paylaşıyor!Zoom iOS kullanıcı verilerini Facebook'la paylaşıyor!

Zoom, veri ihlali ile gündeme geldi

Uluslararası sivil toplum örgütü Electronic Frontier Foundation, son dönemde yapmış olduğu uyarıda, uygulamanın kullanıcı faaliyetlerini yöneticiler tarafından izlemesine izin verdiğini ifade etti. Endişelere rağmen ise okullar, işletmeler ve hükümetler toplantı ve sunumlarında Zoom uygulamasını kullanmaya devam ettiler. Son günlerde koronavirüs belirtileri gösterdiğini açıklayan İngiltere Başkanı Boris Johnson’ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Zoom üzerinden toplantı yaptığı gözüküyordu.

Zoom’dan yaşananlar hakkında açıklama geldi

“Başlangıçta kullanıcılarımıza platformumuza erişmenin başka bir kolay yolunu sunma konusunda iOS için Facebook SDK kullanarak 'Facebook ile Giriş Yap' özelliğini uyguladık ancak Facebook SDK'nin gereksiz cihaz bilgilerini topladığının farkına vardık. Bu nedenle iOS istemcimizde Facebook SDK'yi kaldırmaya karar verdik” sözleri dile getirildi.


Zoom, Facebook'a verileri gönderen kodu kaldırdıZoom, Facebook'a verileri gönderen kodu kaldırdı

PAYLAŞ