Facebook'a Hikayeler Üzerinden Canlı Yayın İmkanı Geliyor - Haberler - indir.com

Facebook'a Hikayeler Üzerinden Canlı Yayın İmkanı Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-07 10:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Facebook'un ana uygulamasına da eklemiş olduğu Hikayeler özelliği ile tam olarak beklenileni alamadığı için istatistiksel olarak rakip platformlardan geride kalmıştı. Ancak Facebook bu durumdan vazgeçmişe benzemiyor ki, şirket yeni geliştirmeler ve özellikleri hikayeler özelliğine entegre etmeye devam ediyor. Şimdi ise ortaya çıkan görüntülere göre Instagram'daki canlı yayına benzer bir özelliğin yakın zamanda Facebook Hikayelere getirilmesi bekleniyor. Facebook bünyesinde yer alan Instagram, WhatsApp ve Messenger gibi tüm uygulamarına hikayeler özelliğini getirdi. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız haber ile ise Facebook masaüstü versiyonununa'da hikayeler desteğini getireceğini sizlere aktarmıştık.

 Masaüstü sürümde yakın zamanda hikayeler içeriklerini görecek olsakta, diğer yandan şirketin geliştirmeleri devam ediyor. Instagram'dan alışmış olduğumuz Hikayeler alanında yer alan canlı yayın özelliği artık Facebook'ada kazandırılacak diyebiliriz. Facebook'un platformuna eklemiş olduğu ilk canlı yayın özelliğini 2015 yılı ile beraber görmüştük. Sonrasında ise iOS ve Android'e bu özellik getirildi ve tüm kullanıcılara bu özelliğin açılmasıyla beraber en sonunda masaüstü tarafınada bu özellik kazandırılmıştı. Podcast'lerin popülerliği bir hayli artarken bu noktada yayıncılara yönelik canlı ses özellikleri de sisteme eklenmeye devam ediyor.

Facebook Camera bölümüne eklenecek olan yeni sürümle beraber 'Canlı', 'Normal', 'GIF' olmak üzere çeşitli sekmeler sunulacak. Canlı sekmesinde iken video akışı sağlanabilecek ve Hikayeler bölümünden ise tıpkı Instagram'da olduğu gibi yayınlama imkanı bulunacak. Bakalım Facebook'un ana uygulamasında tam tutulmayan hikayeler özelliği yeni getirilecek olan canlı yayın özelliği ile ne derece yükseliş sergileyecek göreceğiz.





PAYLAŞ