Facebook yeni uygulaması Bars'ı tanıttı - Haberler - indir.com

Facebook yeni uygulaması Bars'ı tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-01 15:16:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

TikTok’a rakip olmak isteyen Facebook, kullanıcılara rap yapma imkanı sunacak olan Bars uygulamasının beta sürümünü yayımladı.

Sosyal medya uygulamaları günümüzde her ne kadar hayatımızın büyük bir parçası haline gelmiş olsa da, yeni tanıtılan bir uygulamanın popüler uygulamalar arasına katılmasının oldukça zor olduğunu söylemek yanlış olmaz. Günümüzde sosyal medya denince akla gelen ilk şirket olan Facebook bu pazarı domine etmek de oldukça kararlı gibi görünüyor. Çıkış yapan uygulamaların ise ya Facebook çatısı altına girmesi ya da şirketi rakip olarak karşısına alması gerekiyor.

Google ve Facebook'tan artık Avusturalya'daki haber sitelerine ödeme yapmak zorundaGoogle ve Facebook'tan artık Avusturalya'daki haber sitelerine ödeme yapmak zorunda

Bars kullanıcılarına rap yapma imkanı sunuyor

O uygulamalardan biri ise TikTok. ByteDance’ye ait olan uygulama şüphesiz son iki senenin en iyi çıkış yapan uygulamalarından olsa da sık sık Facebook radarına yakalanıyor. Hatırlarsanız şirket geçtiğimiz haftalarda Instagram üzerine TikTok logosu bulunan videoların önerilmemesi için yeni bir özellik yayımlamıştı. Şimdi ise Bars adını verdiği yeni bir uygulama yayımladı. Rap severler için oldukça eğlenceli bir uygulama olan Bars sayesinde, kendi rap parçalarınızı oluşturarak yayımlayabileceksiniz.

Facebook kullanıcılarının sağlık bilgilerinin toplanmasının önüne geçmeye çalışıyor

Son yıllarda dünyanın en popüler müzik tarzlarından biri olan rap Facebook’un yatırım yapmak istediği alanlardan biri oldu. Yeni fırsatları değerlendirerek pazarın ilki olan ve bu sayede rakiplerine aman vermeyen Facebook, geçtiğimiz Cuma günü Bars uygulamasının beta sürümünü yayımladı. Sizde eğer rap müzikle ilgileniyor ve kendi sözlerinizi yazıyorsanız, Bars’ı ilk kullananlar arasına katılıp geleceğin fenomeni olabilirsiniz. İçerisinde özel beatler bulunduran uygulama sayesinde kendi sözlerinizi yazıp 60 saniyelik videolar paylaşabilirsiniz. Ev içi stüdyo ortamı kurmanın oldukça maliyetli olduğunu düşünürsek, uygulamanın rap severlerin ilgisini çekeceğini söyleyebiliriz.

Kullanıcılarına başlangıç, orta veya ileri düzey seviyelerinde müzik yapma imkanı sunan Bars aynı zamanda hazır flowlar kullanmak istemeyen kullanıcılarına Freestyle yapma imkanı da tanıyor.

Beta sürümü yayımlanan Bars şimdilik sadece iOS kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. Şirketin Android sürüm içinde çalışmalara başladığı düşünülse de Bars’ı kullanmak isteyen Android kullanıcıları ne yazık ki bir süre daha beklemek zorundalar. Bunun yanı sıra Bars’ın tam sürümünün de ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda Facebook’tan henüz bir açıklama gelmedi


Facebook kullanıcılarının sağlık bilgilerinin toplanmasının önüne geçmeye çalışıyorFacebook kullanıcılarının sağlık bilgilerinin toplanmasının önüne geçmeye çalışıyor

PAYLAŞ