Facebook yeni özelliği ile sizi geçmişe götürecek - Haberler - indir.com

Facebook yeni özelliği ile sizi geçmişe götürecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-12 15:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Facebook, veri skandalları ile başı belada olmasına karşın kullanıcılarının karşısına yeni özellikleri ile çıkmaya devam ediyor. Facebook'un bu yolla üzerindeki kara bulutları dağıtmaya çalıştığı da düşünülüyor. Hatta bu sıralar, daha sık güncelleme aldığı bile söylenebilir. Son olarak kullanıcılarına yeni bir özellik daha duyuran platformda, bu kez aile anılarını saklamak isteyenlere yönelik bir özellik geliştirildi. Facebook'un sunduğu yeni özellik Facebook Memories olarak duyuruldu. Facebook Memories özelliğine göre, kullanıcılar artık saklamak istedikleri anılarını ayrı ve tek bir alanda saklama imkanına sahip olacak. Böylece, bu anılara ulaşmak istediğinizde aramak zorunda kalmadan bu alandan ulaşma imkanına sahip olacaksınız.

Özellik, herkese kademeli olarak ulaşacak

Facebook'un yeni özelliği Facebook Memories, hayatınızdaki tüm önemli olayları, arkadaşlıklarınızı, fotoğraf ve videolarınızı tek bir alanda kayıt altında tutacaksınız. Bu özellikle ilgili olarak, yapılan araştırmaların özelliğin kullanıcılar üzerinde olumlu etkisinin olacağını ortaya çıkardı. Kullanıcıların, tüm anılarını bir yerleri karıştırmak zorunda kalmadan direkt bulabileceği bir alanı olmasından memnun kalacağı söyleniyor.

Memories alanında, sizin geçmiş tarihlerde o gün yaptığınız bir paylaşım ya da olay yer alacak. Facebook'ta kurduğunuz arkadaşlıklarınızla alakalı videolar da bu bölümde yer alacak. İlerleyen zamanlarda da bazen aylık olarak bazen de dönemsel olarak bunların toplamından oluşan kısa videolar tarafınıza ulaştırılacak. Anılarınızı kontrol etmediğiniz takdirde, bakmadığınız gönderileriniz, sayfanın altında görülecek. Bu bölüme, haber kaynağından ve bildirimlerden de ulaşabileceksiniz. Facebook, anıların özel olduğunun farkında olduğunu söylüyor  ve bu anıların hepsinin pozitif olmayacağını da bildiklerini dile getiriyor. Bu nedenle özellik hakkındaki geri bildirimlerin onlar için önemli olduğunu söylüyor. Son olarak Facebook Memories özelliği, hem masaüstünde hem de mobilde ulaşılabilir olacak.





PAYLAŞ