Facebook, WhatsApp'ta transfer yapabileceğiniz bir kripto para geliştiriyor - Haberler - indir.com

Facebook, WhatsApp'ta transfer yapabileceğiniz bir kripto para geliştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-21 15:40:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Blok zinciri, devletlerden önce teknoloji şirketlerinin hedefine giren bir teknoloji oldu. Facebook şirketi, bulut sistemlerinde blok zinciri kullanmak amacıyla çalışmalar yürütüyordu. Sonunda finansal çözüm ile karşımıza çıkmaya hazırlanan Facebook, WhatsApp'ta transfer yapabileceğiniz bir kripto para geliştiriyor

Facebook, WhatsApp'ta transfer yapabileceğiniz bir kripto para geliştiriyor

Bloomberg'in sunmuş olduğu detaylara bakıldığında sosyal medya ve reklam devi olan Facebook, WhatsApp merkezli bir kripto para biriminin üzerinde çalıştığını görebiliyoruz. Bu uygulama içerisinde para transferleri yapacağı söylenen kripto para sistemi, ilk başta önce Hindistan'daki bankaların havale işlemleri için alternatif olacak. Haberin kaynakları, kripto para biriminin yasal soruna neden olmamasını sağlamak amacıyla çalışıldığını söylüyorlar. Kripto paralara karşı devletlerin ve uluslararası örgütlerin tavır ve tutumu hala tam olarak net değil. 

Facebook,siz yola çıkmadan, gideceğiniz yeri söyleyecekFacebook,siz yola çıkmadan, gideceğiniz yeri söyleyecek

Facebook'u bırakmak için Whatsapp ve Instagramı da silmelisiniz!

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma servisi olan WhatsApp, uygulamayı kurban vermek istemeyecektir. Bu nedenle de WhatsApp'ın kripto para güncellemesi yakın bir zaman içerisinde gelmeyebilir. Peki uygulama ilk olarak neden Hindistan'da başlayacak?

Neden Hindistan?

Facebook şirketinin Hindistan'ı tercih etmesinin nedeninin 200 milyonu aşkın WhatsApp kullanıcısının bulunuyor olmasıdır. Geçtiğimiz yıl, ülkedeki internet hizmeti fiyatları neredeyse yarı yarıya ucuzladığı için WhatsApp kullanıcısı iki katına çıkmıştı. Hindistan'daki bankaların elinde tutmuş olduğu havale piyasası oldukça önemli. Dünya Bankası verilerine göre Hint havale piyasası, ülkenin GSYİH miktarının %2.8'ini elinde tutuyor. Facebook, açık şekilde varlığını borçlu olduğu reklam dünyasına alternatif olarak gelir kaynağı aramaya devam ediyor. Bu hareketin nedeni olarak; son zamanlarda artan veri skandallarından dolayı tüm şirketleri bekleyen hukuki darbeler olabilir.  Geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde Facebook, yanıltıcı ve dolandırıcı kripto para birimlerinin reklamlarını engellemek için kripto parada reklam yasağına gitmişti.

Mayıs ayında ise Messenger ekibi, Facebook şirketinin blok zinciri operasyonlarını yöneten kişi olarak atanmıştı. Marcus, o sıralarda San Francisco merkezli kripto para borsası Coinbase'in yönetim kurlu üyesi olarak bulunuyordu. Haziran ayında ise Facebook'un kripto para reklamlarının yasağını kaldırdığını gördük. Kripto paraları çekirdek projeleri olan ICO'ların reklamları ise hala yasaklanmış bir durumda bulunuyor. Yani Facebook'ta dolaşırken gördüğünüz reklamlar ya kripto para borsalarına ya da borsalarda bulunan kripto paralara ait.


İlgili uygulamalar
Facebook kampüsünde bomba alarmı!Facebook kampüsünde bomba alarmı!
Facebook şirketinin paylaştığı veriler, açıklandığından çok daha fazlaFacebook şirketinin paylaştığı veriler, açıklandığından çok daha fazla
Facebook'taki bir bug, milyonlarca fotoğraf sızdırdı!Facebook'taki bir bug, milyonlarca fotoğraf sızdırdı!

PAYLAŞ