Facebook, VR oyunlar için Sanzuru Games’i satın aldı - Haberler - indir.com

Facebook, VR oyunlar için Sanzuru Games’i satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-28 22:16:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Önceki aylarda sanal gerçeklik için Beat Games’i satın alan Facebook, şimdi de Asgard Wraht oyununun yapımcısı  Sanzuru Games’i satın aldı. Sanal gerçeklik oyunlarının bir numaralı yapımcısı Sanzuru Games artık Facebook için oyun üretim yapacak.

Facebook, 2014'te Oculus VR’ı satın alması ile birlikte sanal gerçeklik pazarına ilk adımını attı. O zamandan beri donanım ve araştırma ekipleri oluşturmak için çeşitli çalışmalar ortaya koydu. 

Facebook Facebook "Creator Studio" mobil cihazlara geldi

Söz konusu şirkte Sanzaru Games şimdiye kadar Facebook'un Oculus platformu için dört adet oyun üretimi gerçekleştirdi. Bunlar; Ripcoil, VR Sports Challenge, Marvel Powers United VR ve Asgard’s Wrath'tı. Facebook, Beat Games'i satın aldıktan sadece birkaç ay sonra Bay Area şirketini de satın aldı.

sanzaru

Sosyal medya platformu Facebook'un Sanal Gerçeklik İçerik Direktörü Mike Verdu, üretici firmayı satın aldıklarını Oculus'un web sitesinde bir açıklama yazarak ilan etti. Facebook, satın alma şartlarına dair açıklamada bulunmadı. Fakat Sanzaru'nun ABD ve Kanada'daki ofislerinden bağımsız olarak, sadece kağıt üzerinde bir anlaşma yaparak Facebook'a bağlı olarak çalışacağını belirtti.

Sanzaru şirketinin büyük çoğunluğu resmi bir biçimde Oculus Studios ekibinin bir parçası olarak kabul edilecek. Çalışanlardan bazılarının ürettiği projelerin farklı olması sebebiyle Oculus Studios ekibinin parçası olmayacak. Gelecek projelere dair kesin ve net bir açıklama yapmayan firma, kendi ofislerinde sanal gerçeklik oyunları üretmeye devam edeceklerini açıkladı.


İlgili uygulamalar
Facebook Corona virüsü reklam politikasını değiştiriyorFacebook Corona virüsü reklam politikasını değiştiriyor

PAYLAŞ