Sosyal medya mecra ve uygulamaları artmaya devam ettikçe kullanıcıların paylaşım yapacakları ortamlarda bir hayli genişlemeye devam ediyor. En çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’tan en çok kullanıcıya sahip Facebook’a kadar birçok popüler uygulama bulunuyor. Bizde sizlere bu iki uygulamanın bağlantılı olduğu bir konu olan Facebook videolarını WhatsApp’ta paylaşmak için yapmanız gereken aşamalardan bahsedeceğiz. Facebook son güncellemeler ile video platformuna getirdiği yenilikler ile dikkat çekerken en büyük rakibi YouTube ile sıkı bir video rekabeti içerisinde. Öyle ki YouTube üzerindeki bir videoyu kolay bir şekilde çeşitli sosyal medya alanlarında paylaşmak mümkün oluyor.

Şimdi ise Android sistemli akıllı telefonlarda Facebook videolarını WhatsApp üzerinden paylaşmanız için gerekli ayarlardan bahsedeceğiz.

Android Facebook Videolarını WhatsApp’ta Paylaşmak

  • Öncelikle bu işlemler için hem Root’lu cihazlar hemde Root işlemi yapılmamış normal telefonlar için iki farklı yol bulunmakta. İlk olarak Root’lu bir Android cihazda Facebook videolarını nasıl WhatsApp’ta paylaşırız ona bakalım.
  • Root’lu bir Android cihazınız var ise bu işlemler için ilk öncelikle Xposed Framework isimli araç’a ihtiyacınız olacak. Xposed kurulumu gerçekleştirdikten sonra Xposed One Tap Facebook Module isimli aracı cihazınıza yüklemeniz gerekmektedir. Bu modül için ise Xposed One Tap Download uygulamasınıda akıllı telefonunuza yüklemeniz gerekmektedir. Gerekli Xposed modüllerini yükledikten sonra bu modülleri aktif ederek telefonunuzu yeniden başlatınız.

Şimdi Facebook uygulamasına girdiğinizde bildirim alanınızda köşede bir el simgesinin belirdiğini göreceksiniz. Bu bildirim alanını aşağı doğru kaydırın ve burada indirme, oynatma ve açma gibi çeşitli seçeneklerin olduğunu göreceksiniz. Download butonuna basarak Facebook uygulamasında açtığınız videoyu akıllı telefonunuza indirebilirsiniz. İndirdiğiniz videoyu ise galeriniz üzerinden tıpkı bir fotoğraf paylaşıyor gibi arkadaşlarınıza WhatsApp üzerinden gönderebilirsiniz.

Şimdi ise Root erişimi sağlanmamış normal bir akıllı telefon üzerinden Facebook videolarını WhatsApp’ta paylaşma seçeneklerine bakalım. Bunun için ilk öncelikle Android mağazanız üzerinden FB Video Download isimli uygulamayı cihazınıza indirip kurunuz.

  • Uygulamayı açın ve sizleri Facebook’un mobil arayüzü karşılayacak. Bu noktada Facebook hesabınız aracılığı ile oturum açınız. Daha sonra haber kaynağınız üzerinden bir videoya bastığınızda video oynamak yerine video izleme ve indirme seçenekleri belirecektir.
  • İndirmek için Download seçeneğine basın ve videoyu telefonunuza indirin.
  • Artık indirdiğiniz videoyu galeriniz üzerinden WhatsApp’ta kolay bir şekilde paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir