Facebook, veri gizliliği için geliştiricileri suçluyor - Haberler - indir.com

Facebook, veri gizliliği için geliştiricileri suçluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-06 16:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Facebook’un veri gizliliği nedeniyle geliştiricileri suçladığı mailleri, İngiliz Parlamentosu tarafından yayınlandı.

Geçtiğimiz bahar aylarından beri, kullanıcılarının veri gizliliğini ihlal etmesiyle ilgili haberlerde ismi sık sık adı geçen Facebook, hala kendisini tam olarak aklayabilmiş değil. Cambridge Analytica skandalı ile gündeme bomba gibi bir düşüş yapan sosyal medya devi, o günden beri dünya genelinden büyük tepkiler aldı. Sonrasında bu olayın üzerine de yine veri gizliliğine dair yaptığı bazı yanlışları ismi gündemde yer alan Facebook, şimdi veri gizliliği konusunda geliştiricileri suçluyor.

Facebook, TikTok'a alternatif bir uygulama geliştirdi!Facebook, TikTok'a alternatif bir uygulama geliştirdi!

İngiliz Parlamentosu, 250 sayfalık bir belge yayınladı

İngiliz Parlamentosu’nun medya komitesi olan Dijital, Kültür, Medya ve Spor Komitesi tarafından, gizli Facebook belgeleri ele geçirildi. Bu belgelerin ele geçirilmesine, artık kullanılmayan, bikini fotoğrafı arama uygulamasının geliştiricisi vesile oldu. Geçirilen belgelerde, Facebook’un veri gizliliğiyle ilgili geliştiricileri suçladığı görüldü verilerin gelire bağlanmasıyla ilgili tartışmaların da olması dikkat çekti.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, attığı bir mailde şu ifadelere yer verdi; “Nereden gelir elde ettiğimiz konusunda büyük bir soru var. Geliştiricilerin ödemelerimizi/reklam ağımızı kullanmasını kolaylaştırıyoruz ama onlara ihtiyaç duymuyor muyuz? Onlara ihtiyacımız var mı? Yalnızca direkt olarak gelir payı verip bunları kullanan geliştiricilerin bize borçlu oldukları şeye karşı övgü almalarına izin mi veriyoruz? Bana burada istediğimiz ölçekte gelir elde edebileceğimiz bir modelimiz varmış gibi gelmiyor”

Facebook konuya dair açıklama yaptı

Dijital, Kültür, Medya ve Spor Komitesi tarafından ele geçirilen belgeler, Facebook’a karşı 2013-2014 yıllarında bir dava kapsamında belgeleri Facebook’tan alan Six4Three’den aldı. Uygulama geliştiricisi Six4Three, Facebook’a gizlilik politikalarında yaptığı bir değişiklik sonucunda dava açmıştı. Facebook açıklamasında, Six4Three’nin bu davasını asılsızlıkla nitelendirdi.

Facebook konuya dair yaptığı açıklamasında; “Six4Three’nin asılsız vakası için topladığı belgeler yalnızca hikayenin bir kısmıdır ve ek bir bağlamı olmadığı için fazlasıyla yanıltıcıdır. Bir insanın arkadaşlarının verilerini geliştiricilerle paylaşmasını engellemek için 2015 yılında yaptığımız platform değişikliklerinin hala arkasındayız. Her işletmede olduğu gibi platformumuz için sürdürülebilir bir iş modeli kurmak amacıyla iç konuşmalarda bulunduk. Gerçekler açık: Asla kimsenin verilerini satmadık.” ifadelerini kullandı.


İlgili uygulamalar
Facebook hikaye arşivi nasıl kapatılır?Facebook hikaye arşivi nasıl kapatılır?
Fransa ile Facebook İş Birliği Yapacak!Fransa ile Facebook İş Birliği Yapacak!
Facebook Messenger Baştan TasarlanıyorFacebook Messenger Baştan Tasarlanıyor

PAYLAŞ