Facebook ve Instagram sahte haber uyarı özelliği geliyor - Haberler - indir.com

Facebook ve Instagram sahte haber uyarı özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-22 15:34:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sosyal medyanın büyük isimlerinden yeni özellikler görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise Facebook ve Instagram cephelerinde önemli bir özellik olan sahte haber uyarı özelliği devreye giriyor. Özellikle 2020 yılında gerçekleştirilecek olan ABD başkanlık seçimleri öncesinde seçimlerin etkilenmemesi adına sahte haber uyarı özelliği devreye girmeye hazırlanıyor. Son yıllarda internet ve sosyal medyanın yoğun kullanımı çeşitli sorunları da beraberinde getiriyor. Özellikle bir içeriğin kısa sürede milyonlarca kişiye erişmesi ortaya sahte haberleri çıkartıyor. Facebook ve Instagram ise bu durumlarla mücadele etmek ve önüne geçmek için yeni bir dönemini başlatıyor.

Instagram ve Facebook’a Sahte Haber Özelliği

Instagram davetiye özelliği ile hikayeler başka bir boyut kazanıyorInstagram davetiye özelliği ile hikayeler başka bir boyut kazanıyor

Bazı internet siteleri sahte haberler için oldukça iyi hazırlanırken, Facebook konuyla alakalı kendi kitlesine yardımcı olmak istiyor. 2020 ABD başkanlık seçimleri odak noktalarından birisi olurken şimdi ise haberleri analiz edecek olan ve sahte olabilecekleri işaretlenecek bir sistem her iki platforma da geliyor. Kullanıcıların haber akışlarında yer alan işaretlenmiş bir haberler karşılaşmaları durumunda, haberin sahte olup olmadığı hakkında bir uyarı alacaklar. İsterlerse bu uyarıyı aşarak haberi okuyabilecekler.

Hikayeler kısmında da bu durum uygulanacakken, sistemin ne derece doğru ve sistemli çalışacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak doğru analiz etme noktasında yapay zeka yardımı alınması bekleniyor. Bakalım sosyal medya devleri Instagram ve Facebook’un sahte haberler ile başlatmış oldukları bu mücadelede bu yeni sistem ne derece etkili olacak göreceğiz.


Instagram takipçi gruplandırma ile kişileri özelleştirmenizi sağlayacakInstagram takipçi gruplandırma ile kişileri özelleştirmenizi sağlayacak
Popüler Instagram filtrelerine yasak geldiPopüler Instagram filtrelerine yasak geldi

PAYLAŞ