Facebook, Roblox oyununa rakip yeni oyununu duyurdu - Haberler - indir.com

Facebook, Roblox oyununa rakip yeni oyununu duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-07 14:15:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Facebook, Rolbox benzer Crayta için geliştiricisi olan Unit 2 ile anlaşma içerisinde hareket ediyor. Facebook, söz konusu bu anlaşma ile beraber Rolbox'a rakip olmak adına hareket ediyor. 

Son zamanlar içerisinde birden fazla sanal gerçeklik stüdyosuna sahip olan Facebook, bir anlaşmanın daha duyurusunu yaptı. Şirket son olarak ise Roblox benzer bir yapım olan Crayta için geliştiricisi Unit 2 ile anlaşma içerisinde olduğunu açıkladı. Anlaşmanın finansal şartları belirtilmezken, tüm stüdyosunun ekibi almanın bir parçası olarak Facebook'da yerini alacak. Facebook'da kendi çabalarını ilerletmek adına ve sektörde adını sık sık duyurmak için Crayta'yı kullanma konusunda oldukça hevesli görünüyor. 

Apple, Facebook'un eski reklam yöneticisini işe aldıApple, Facebook'un eski reklam yöneticisini işe aldı

Crayta, oyun oluşturmayı daha da geliştirdi

Facebook tarafından duyurulan anlaşmada Facebook Gaming Başkan Yardımcısı Vivek Sharma, “Crayta, oyun oluşturmayı daha üst düzeye çıkardı. Crayta’nın oluşturma araç setini Facebook’ta anında yeni deneyimler sunmak için Facebook Gaming‘in bulut platformuna entegre etmeyi planlıyoruz” dedi. Facebook tarafından satın alınan Unit 2 Games'in yapımı Crayta, rakibi olarak değerlendirilen Unreal Engine üzerine kurulu bir oyun olma özelliğine sahiptir. Kullanıcılara keşif ve Topluluk özelliklerini daha basit bir arayüz içerisinde sunan bu yapım, Battle Pass gibi para kazanma yollarıyla Fortnite benzeri bir görünüm kazandı. 

Şu an için üç yıllık bir stüdyo olan Unit 2, Crayta'yı geçtiğimiz yıl içerisinde Temmuz ayında kullanıcıların beğenisine sunulmuştur. Oyunun genel olarak hacmi, stüdyosunun ilk olarak Google'ın buluş akış platformu Stadia'da piyasaya sürülme anlamasıyla sınırlı kaldı. Fakat Epic Games Store, Mart ayından bu yana kendi mağazasında oyunu bulunduruyor.

 


Facebook uygulama indirme oranlarında % 30 düşüş    Facebook uygulama indirme oranlarında % 30 düşüş    
Facebook, Yanlış Bilgi Paylaşanlara ceza verecek!Facebook, Yanlış Bilgi Paylaşanlara ceza verecek!
Facebook hesabında devre dışı bırakma ve kalıcı olarak silme işlemleri nasıl yapılır?Facebook hesabında devre dışı bırakma ve kalıcı olarak silme işlemleri nasıl yapılır?

PAYLAŞ