Facebook, rakibi Signal'in hesabını sildi! - Haberler - indir.com

Facebook, rakibi Signal'in hesabını sildi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-06 17:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Veri toplama uzmanı olan Facebook, WhatsApp’ın rakiplerine fark atmaya devam ediyor. Şimdi ise Facebook skandal bir karar alarak Signal’in hesabını silerek dikkatleri üzerine topladı. Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi WhatsApp, yeni gizlilik politikasını duyurması ile beraber verileri toplayacağını ve 53 milyon kullanıcısının verisini sızdıran Facebook ile paylaşacağından ötürü kullanıcılar büyük tepkiler göstermiş ve rakip platformlara geçiş yapmıştı. Bu sürede ise dikkatleri çeken güvenli mesajlaşma uygulaması olarak lanse edilen Signal, büyük bir yükseliş sergilemişti. Ancak bugün Signal ilginç bir durum ile gündeme geldi. Signal, reklam teknolojilerinin gizliliği nasıl ihlal ettiğini vurgulamak için Instagram reklamlarını kullanmak istedi. WhatsApp ise bu durum sonrasında Facebook skandal bir olaya imza attı ve kendi platformu WhatsApp’ı korumak için Signal’in Instagram reklamını oynatmadığı gibi Facebook hesabını askıya aldı.

Facebook, Signal hesabını askıya aldı

Signal kullanışlı mı?Signal kullanışlı mı?

Bu ay yeni gizlilik politikalarını kullanıma sokacak olan WhatsApp, bu sürede rakiplerine kullanıcılarını kaptırmak istemiyor. Ancak platformun gücünü kullanarak rakiplerinin reklamlarını engellemek ve hesaplarını askıya almak oldukça tepki topladı diyebiliriz.

Signal ise konu hakkında;  "Facebook gibi şirketler sizin için teknoloji geliştirmiyor. Verileriniz için teknoloji geliştiriyorlar. İnsanlara ve hayatlarına görünürlük kazandırmak için ellerinden gelen her şeyi Facebook, Instagram ve WhatsApp'tan topluyorlar. Biz bunu açığa kavuşturmak istedik. Ancak Instagram'dan verdiğimi reklam red edildi ve Facebook hesabımız askıya alındı." Açıklamalarını dile getirdi.


Çin Signal'e erişim engeli getirdiÇin Signal'e erişim engeli getirdi
WhatsApp gizlilik sözleşmesinde sorun olmadığını söyleyen Mark Zuckerberg Signal kullanmaya başladı!WhatsApp gizlilik sözleşmesinde sorun olmadığını söyleyen Mark Zuckerberg Signal kullanmaya başladı!

PAYLAŞ