Facebook Pinterest benzeri uygulaması Hobbi'nin fişini çekti - Haberler - indir.com

Facebook Pinterest benzeri uygulaması Hobbi'nin fişini çekti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-02 10:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Sosyal medyanın dev ismi Facebook, kısa bir zaman önce başlatmış olduğu Pinterest benzeri uygulaması "Hobbi"yi bitireceğini açıkladı. Kullanıcılara bildirim göndererek haber veren ekip, uygulamanın 10 Temmuz tarihinde kapanacağını ve verilerin dışarı alınması gerektiğini söyledi. App Store'da yer alan uygulama, 10 bin kullanıcının altında kaldı.

ABD merkezli sosyal medya devi Facebook, kısa bir süre önce deneysel bir sosyal platform uygulaması başlattı. Şubat ayı içerisinde iOS platformu için yayınlanan ve "Hobbi" olarak adlandırılan bu uygulama, kullanıcılara Pinterest benzeri bir deneyim sağlıyordu. Fakat görünüşe göre bu uygulama, beklenen ilgiyi görmedi ve Facebook ekibi, Hobbi'nin fişini çekme kararı aldı.

Google'dan Pinterest benzeri sosyal medya platformu KeenGoogle'dan Pinterest benzeri sosyal medya platformu Keen

Mobil uygulamalar ile ilgili istatiksel bilgiler tutan kurumlar, App Store'da yayınlanan Hobbi'nin yalnızca 7.000 indirme sayısında kaldığını açıkladılar. Ayrıca özellikle mayıs ve haziran ayları içerisinde bu uygulamanın kazan konusunda da iyi bir yöne gitmediği açıklandı. Görünüşe göre yapılan bu açıklamalar Facebook geliştiricilerinin de farkında oldukları bir husustu. Çünkü Facebook,Hobbi kullanıcılarına gönderdiği bir bildirim ile uygulamanın 10 Temmuz'da kapatılacağını duyurdu.

Hobbi, Pinterest ile aynı mantıkta çalışan bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcılar, oluşturmuş oldukları projeleri bu platform üzerinden belgeleyip, organize edebiliyorlar. Ancak en azından şimdilik, oluşturulan projeleri başka kullanıcılar ile paylaşmanın ya da yeni projeler öğrenmenin bir yolu yoktu. Yani Hobbi, bireysel olarak kullanabildiğiniz bir uygulamaydı ve bu da kullanıcılar için ilgi çekici olmadı. Durum böyle olunca da kaçınılmaz son yaşandı ve uygulamayı kapatma kararı alındı.

Pinterest'in son derece popüler olduğu herkes tarafından biliniyor. Durum böyle olunca da sektörün dev isimleri, Pinterest'in yerine tercih edebilecekleri bir uygulama geliştirmek istiyorlar. Hatta bu bağlamda kısa bir zaman önce Google, Pinterest benzeri uygulaması "Keen"i kullanıcıların hizmetine sundu. Bakalım Keen'i sonu da Facebook'un Hobbi'si gibi mi olacak yoksa bu uygulama, Pinterest'e rakip olabilecek mi?


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ