Facebook Lite, iOS'a Geliyor - Haberler - indir.com

Facebook Lite, iOS'a Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-08 15:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

 Mobil uygulamaların düşük donanımlı akıllı telefonlar için hafif bir versiyonunun geliştirildiğini görüyoruz. Bu noktada Facebook Lite ve benzeri birçok uygulama yer alıyor. Daha çok giriş seviyesi Android cihazlarda iyi bir performans sergilemesi adına üreticiler böyle hamleler gerçekleştiriyorlar. Geçtiğimiz günlerde Facebook’un mesajlaşma servisi olan Messenger için Lite sürümünün geleceğini sizlere aktarmıştık. Şimdi ise Facebook’un Lite uygulaması iOS platformu ve iPhone kullanıcıları için gelmeye hazırlanıyor. Bildiğiniz üzere Facebook Lite uzun bir zamandır Android cephesi için Google Play Store’da yer alıyor. Bu sayede milyonlarca kullanıcı daha hafif ve hızlı bir yapıya sahip olduğu için Facebook Lite uygulamasını tercih ediyorlar.

Facebook Lite iOS’a Geliyor

Facebook Lite, Türkçe Olarak da İndirilebilecek!Facebook Lite, Türkçe Olarak da İndirilebilecek!

Düşük donanım özellikli Android cihazlarda Facebook gibi sosyal medya uygulamaları bir süre sonra çeşitli veri problemlerine sahip oluyorlar. Ancak Lite gibi yardımcı uygulamalar ile bu sorunu çözmek mümkün oluyor. 9to5Mac kaynaklı habere göre Facebook cephesinin şimdi iOS platformu için bir Facebook Lite üzerinde çalıştığı ifade edildi. Normal Facebook uygulamasına göre oldukça daha hafif bir uygulama olacak ve cihazlarda ise 5 MB’lık bir alan kaplayacak. Ayrıca iPhone modellerinin son cihazlarında yer alan A11 ve A12 gibi güçlü işlemcilere sahip olmayan eski iPhone modellerine daha iyi bir şekilde optimize edileceği belirtiliyor. Facebook Lite ayrıca hafif olmasının yanı sıra daha az mobil veri ve şarj harcayacak.

Facebook Lite daha çok gelişmemiş ülkeler için işe yararken ABD üzerindeki Android telefonlarda test aşamasında olduğu biliniyor. Facebook Lite iOS sürümünün ise ülkemizde yer alması bekleniyor. Henüz ABD üzerinde kullanımda olmayan Lite iOS uygulamasını Facebook Yardım sekmesinde görmek mümkün oluyor. Yakın zamanda uygulamanın ülkemiz dahil birçok bölgede aktif olması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Facebook Lite beklentileri aştı!Facebook Lite beklentileri aştı!

PAYLAŞ