Facebook kısa videolardan para kazanmanın kapılarını aralıyor - Haberler - indir.com

Facebook kısa videolardan para kazanmanın kapılarını aralıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-12 18:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

İçerik oluşturucular için yeni bir para kazanma alanı yaratan Facebook, sistem geliştirmelerine devam ediyor. Konuyla ilgili hafta içinde yaşanan son gelişme göre, içerik oluşturucular için video uzunluğu konusunda esneklik yapılacak ve kısa videolardan da para kazanmak mümkün olacak.

Yeni akımı kaçırmak istemiyor

Facebook Live için harika özellik!Facebook Live için harika özellik!

Facebook tarafından atılan bu adım, sosyal medyadaki ünlü kişilerin farklı platformlara kaymasını engellemeye yönelik. Snapchat gibi sektör devleri, videolar için herhangi bir süre kısıtlaması getirmezken çok kısa videolar için dahi 1 milyon dolara varan kazanç desteği sunuyor. Twitter tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda Snapchat’e benzer Süper Takipçiler özelliği duyurulmuştu. Sosyal ağ devlerinden arka arkaya gelen yeniliklere karşı ciddi bir yenilik getiremeyen Facebook, süre konusunda esneklik sağladı. Önceden para kazanmanın etkin olabilmesi adına en az 3 dakikalık videoların yüklenmesi gerekirken, artık 1 dakikalık videolar da kabul edilecek ve bu tür videolarda para kazanma seçeneği aktif hale gelecek.

Hikayelere yenilik gelebilir

Facebook ayrıca içerik oluşturucular tarafından kullanılabilecek özelliklere yönelik de planlar yapıyor. Facebook hikayelerde farklı reklam konusunda yenilikler getirilebilecek Facebook şu anda çalışma aşamasında ve somut bir adım atılmadı. Ancak şirkete yakın kaynaklar tarafından duyurulan bu gelişmenin de kısa süre içerisinde aktif hale getirilmesi bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Facebook Live Yayınlama Aracı GeliyorFacebook Live Yayınlama Aracı Geliyor

PAYLAŞ