Facebook izinsiz olarak kameranızı kullanıyor mu? - Haberler - indir.com

Facebook izinsiz olarak kameranızı kullanıyor mu?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-13 15:33:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Sosyal Medya

Son yıllarda dünyaca ünlü sosyal medya sitesi Facebook’un yaşamış olduğu gizlilik skandallarına bir yenisi daha eklenmeye devam ediyor. Kullanıcı güvenini oldukça zor kazanan şirketin bu güveni tekrardan yitirmesine sebep olacak önemli bir skandal ortaya çıktı. Söz konusu probleme göre Facebook, ana sayfanızda dolaştığınız esnada sizden habersiz arka planda kameranızı aktif olarak kullanıyor. Joshua Maddux adlı bir kullanıcı tarafında Facebook iOS uygulamasında gezdiği esnasında keşfedildi. Maddux durumu Twitter hesabı üzerinden bir ekran görüntü kaydı ile beraber paylaştı. Haber kaynağında gezdiği esnada kameranın arka planda aktif olduğu kısa bir süre gözüküyor.

Facebook haber kaynağında kameranızı kullanıyor

 

Facebook dönüşüme logosundan başlıyorFacebook dönüşüme logosundan başlıyor

Found a @facebook #security & #privacy issue. When the app is open it actively uses the camera. I found a bug in the app that lets you see the camera open behind your feed. Note that I had the camera pointed at the carpet. pic.twitter.com/B8b9oE1nbl — Joshua Maddux (@JoshuaMaddux) 10 Kasım 2019

 

 

Facebook’ta o esnada bir fotoğraf açıp aşağı kaydırdığınızda kameranın gerçek zamanlı olarak aktif olduğu ekranın sol kısmında şerit olarak ortaya çıkıyor. Maddux tarafında aynı hata iOS 13.2.2 kullanan beş farklı iPhone’da da olduğu ve iOS 13.1.3 ve iOS 12 ile beraber benzer sorunun karşılanmadığını ifade ediyor. Söz konusu bu sorunun sadece Facebook uygulamasının kamera uygulamanıza erişim izni vermeniz durumunda ortaya çıktığı ifade ediliyor. Kullanıcı gizliliğini önemli bir şekilde etkileyen bu hatanın iOS tarafından mı yoksa Facebook uygulamasından mı kaynaklı olduğu henüz belli olmuş değil.

Her iki cepheden henüz konu ile alakalı bir açıklama gelmiş değil. Ancak akıllara 2017 yılında yaşanan ve 87 milyon kullanıcının verilerini kaptırılan Cambridge Analtytica skandalı geliyor. Bu noktada Facebook’un kullanıcı verileri tarafında hiçte temiz bir sicili bulunmuyor.


Facebook'un kan donduran sırları ortaya çıktıFacebook'un kan donduran sırları ortaya çıktı
Facebook araç çubuğunu özelleştirilmesine imkan veren özelliği yayınladıFacebook araç çubuğunu özelleştirilmesine imkan veren özelliği yayınladı

PAYLAŞ