Facebook

Facebook "Instagram Lite" uygulamasın fişini çekti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-13 20:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Instagram daha önce düşük donanımlı telefonlarda kullanılmak üzere ve internet bağlantısı kötü olan bölgeler için sunduğu fakat şimdi adını test olarak değiştirdiği Instagram Lite uygulamasını kullanımdan kaldırdı. Instagram platformunun düşük donanımlı cihazlarda kullanmak üzere ve internet bağlantısı iyi olmayan bölgelere hitap eden uygulaması Instagram Lite, artık kapatıldı. Uygulamanın kullanıcıları, tam sürüme ya da mobil web arayüzüne geçmek zorunda kaldı. 

ilk olarak 2018 yılında Meksika'da kullanıma sunulan uygulama, 573KB boyutuna sahipti ve kısa bir süre sonra da Kenya, Peru ve Filipinler’de de kullanıma sunuldu. Android Police tarafından yazılan rapora göre uygulama, 12 Nisan tarihinde Play Store üzerinden kaldırıldı. Bugün ise kullanıcılara diğer kanallara geçmeleri gerektiği uyarısı yapıldı. Facebook tarafından TechCrunch'a yapılan açıklamada yetkilinin ifadesi ise şu şekilde; "Instagram Lite uygulamasının testini sonlandırıyoruz. Kullanıcılar, Instagram’ın son sürümünü kullanarak insanlarla ve sevdiği şeylerle bağlantıya geçebilir." Popüler sosyal medya platformu Facebook açıklamanın diğer kısmında bu Lite uygulama üzerinden elde ettiği verilerle yeni bir tane geliştireceğini belirtti fakat yeni Instagram Lite için hiç bir tarih verilmedi. 

Instagram platformunun Lite uygulaması, alanında tek olmaktan oldukça uzak duruyor. Uber, Tinder, Spotify gibi hizmetler de Lite uygulamalarını kullanıcılara sunarak düşük donanımlı cihazlara ve bağlantısı zayıf bölgelere hitap ederken Google, Go ekine sahip uygulamalarıyla kullanıcılara hemen hemen tüm hizmetlerini daha basit şekilde sunuyor. Instagram Lite'ın kullanımının az olmasıyla beraber platform uygulama mağazasından tamamen kaldırıldı. 





PAYLAŞ