Facebook Instagram için planlama özelliğinin testlerine başladı - Haberler - indir.com

Facebook Instagram için planlama özelliğinin testlerine başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-11 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sosyal medya devi Facebook, yeni özelliklerini test etmeye devam ediyor. Şimdi ise şirket İçerik Stüdyosu aracında y eni bir özellik aşamalarını testlere başladı. Bu özellik ile Instagram kullanıcılarının gönderilerini planlayabilmesini sağlıyor. Bu sayede ise kullanıcılar 6 aylık bir sürece kadar gönderi yada IGTV planları yapabilecekler. Söz konusu bu özelliğin kullanıcılara ne zaman sunulacağı ise henüz belli olmuş değil. ABD’li sosyal medya şirketi Facebook’un uzun bir süredir var olan platformlarını birleştirme yolunda çalışmalarını sürdürüyor. Başlıca olarak WhatsApp ve Instagram için sunduğu yenilikler ve güncellemeler ile bu yolda ilerlediğini açık bir şekilde gösteriyor.

Ayrıca son yaşanan gelişmeler ile beraber ise Facebook’un bir yeni özellik üzerinde çalıştığını da ortaya seriyor. Bu özelliğe göre Instagram için içerik üretenlerin oldukça faydasına yarayacak gibi duruyor.

Instagram yeni özellikleri test ediyorInstagram yeni özellikleri test ediyor

Facebook içerik stüdyosu güncelleniyor

Facebook’un sahip olduğu içerik stüdyosu hizmeti, uzun bir süredir işlevsel özelliklere sahip bir araç olarak biliniyor. Daha öncelerinde Facebook için kullanılabilen bu araç bir süredir Instagram için de kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Kullanıcılar bu araç ile Facebook içeriklerini planlı olarak sunabiliyorlardı. Geliştiriciler tarafından bu özellik Instagram için de getirilmeye hazırlanıyor. Bu sayede içerik üreticileri, Instagram paylaşımlarını 6 ay gibi bir süreye kadar planlayabilecekler.

Henüz test edilen bu özellik, hem geçmiş hem de geleceğe yönelik içeriklerde kullanılabilecek. Kullanıcılar Instagram’da paylaşmış oldukları içerikler hakkında detaylı incelemeler yapabilecekler. İlerleyen günlerde ise neler paylaşabileceklerini ayarlayabilecekler. Bu özelliğin şuan için IGTV ve akış için kullanılabilir olduğu gözüküyor. Geliştiriciler tarafından bu yeniliğin Instagram hikayeler tarafına da getirilmesi bekleniyor. Bu özellik hakkında henüz açıklama olmazken, içerik üreticileri tarafından oldukça beklenmesi ve kullanışlı olması gözüküyor. Bakalım bu özellik ne derece beğenilecek göreceğiz.  


Instagram DM için yeni bir özellik yayımladıInstagram DM için yeni bir özellik yayımladı
Instagram canlı yayınları üç konuğa kadar destekleyecekInstagram canlı yayınları üç konuğa kadar destekleyecek

PAYLAŞ