Facebook ile Amazon, DeepFake tehlikesine savaş açtı - Haberler - indir.com

Facebook ile Amazon, DeepFake tehlikesine savaş açtı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-22 14:34:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Son dönemde teknoloji ve dijital dünyanın en tehlikeli durumlarından birisi olan Deepfake yani yüz değiştirme sistemi, birçok kişiyi etkilemeye devam ediyor. Ayrıca bu durumun kötü niyetli kişilerin elinde bir iftira makinesine dönüşen yazılım, ünlülerin gündemine de gelmeye devam ediyor. Bu yazılım üstün bir kopyalama yeteneğine sahip olurken, kişinin yüzünü olduğu gibi kopyalayabiliyor ve kopyalanan bu yüz başka fotoğraflar veya videolarda kullanılabiliyor. Bu yüz kopyalanması ve dilenen yerde kullanılması başta gizlilik olmak üzere birçok problemi beraberinde getiriyor. Ancak önde gelen şirketlerden bu duruma el atılması bekleniyor. Beklenen hamle ise sosyal medya ve e-ticaret devlerinden geliyor.

Facebook ve Amazon, Deepfake’e Savaş Açtı

Facebook çocuklar için önlem alıyor!Facebook çocuklar için önlem alıyor!

Deepfake Detection Cahallenge olarak adlandırılan bu operasyon ile Amazon tarafından sağlanması söylendiği maddi ve teknik destek hayat kurtaracak. Yapay zeka uzmanları ile gerçekleştirilecek olan bu operasyonun 1 milyon dolar maliyeti olması düşünülüyor. Facebook ve Amazon olarak 2 büyük şirket yeteneklerini birleştirecekken, bulut teknolojisi de bu noktada önemli bir rol oynayacak. Facebook ise kendi araştırma  görevlilerine analiz etmek üzere video örnekleri sunacak.

Operasyon kapsamında 5000 video incelenmesi başlatılacak ve 100.000’den fazla ise örneği olduğu söylenen bu sosyal medya platformu, aralık ayında düzenlenecek olan konferans ile beraber konu hakkında bilgilendirme yapacak. Bu videoları tespit etmekte destek sunacak şirketler ise şu şekilde açıklanıyor; Microsoft, New York Times, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ve Oxford Üniversitesi.


Facebook Haberler geliyor!Facebook Haberler geliyor!
Facebook karanlık mod görüntüleri ortaya çıktıFacebook karanlık mod görüntüleri ortaya çıktı

PAYLAŞ