Facebook Haberler geliyor! - Haberler - indir.com

Facebook Haberler geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-21 14:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Bildiğiniz üzere sosyal medya devi Facebook’un bir süredir “Haberler” sekmesi için çalışmalar yapıyordu. Bu alanda yeni bir atılımın eşiğinde olan şirket News Corp ile anlaşma imzaladı. Bu gelişme de Facebook’un haberler sekmesinin ilerleyen günlerde kullanıma açılacağı anlamına geliyor. 

Son dönemlerde Libra’yla hayli gündemde olan şirket üst üste gelişmeler yaşıyor. Bir süredir “Haberler” sekmesine yoğunlaşan Facebook bu alanda önemli bir adım attı. The Wall Street Journal gibi önemli haber kaynakları ve medya organlarını da içinde barındıran News Crop ile anlaşma yapan Facebook’un sağladığı bu anlaşmamanın şirketin bir süredir üzerinde çalıştığı haberler sekmesini yakında faaliyete geçirmesi için tüm engellerin ortadan kalktığını göstererek haberler sekmesinin yakında açılacağını işaret ediyor. 

Facebook “İstanbul” rehberi yayımladıFacebook “İstanbul” rehberi yayımladı

Facebook güvenilir haberleri kullanıcılarına sunacak! 

Bir sosyal medya platformu olarak yola çıkan Facebook seneler içerisinde kat ettiği yolla rakiplerine göre büyük bir farka imza attı ve günümüzde artık Facebook’un elde ettiği konuma gelmek hayli zor bir hale geldi. Bildiğiniz üzere artık birçok teknoloji şirketi de kendi oluşturdukları platformlarla kullanıcılarını çekmeye çalıyor. Örneğin geçtiğimiz dönemlerde faaliyete giren Apple News+ bu alanda verilebilecek son örneklerden. Ücretli aylık abonelik özellikleri bulunan bu servisler hem medya kuruluşlarını destekliyor, hem de bu sayede kullanıcılara daha fazla ve güvenilir haberler sunması mümkün oluyor. 

Facebook Haber Kaynağı ve Hikayeler Özelliği Birleşiyor

Facebook’un ilerleyen dönemlerde faaliyete geçecek haber sekmesi ile şirketin amacı kullanıcılarına güvenilir haberler sunmak. Sekme de yer alacak olan haberler tamamen özel bir algoritma ile seçilmesinin yanı sıra The Wall Street Journal gibi güvenilir kaynaklarında haberleri inceleyecek ve sekme bu medya kuruluşlarının da haberlerine ev sahipliği yapacak. Bu sayede kullanıcılar sahte haberlerden korunmuş olacak. 

Facebook’un The Wall Street Journal gibi büyük medya kuruluşlarıyla anlaşmış olması bir bakıma, platformun haberler sekmesinin hazır olduğunun da bir göstergesi. Kullanıcılara sunulacağı tarih tam olarak belli olmasa da, Facebook’un söz konusu sekmeyi yıl içerisinde hizmete sokması bekleniyor. Bunun yanı sıra Facebook haberler sekmesinin henüz hangi ülkelerde kullanıma açılacağı da henüz kesinleşmedi. Facebook’un yeni özelliği ile ilgili daha detaylı bilgiler elde ettikçe sizleri de bilgilendirmeye devam edeceğiz. 


Facebook Calibra logosu yüzünden davalık olduFacebook Calibra logosu yüzünden davalık oldu
Facebook çocuklar için önlem alıyor!Facebook çocuklar için önlem alıyor!

PAYLAŞ