Platformdaki gruplar ve topluluklar için son dönemlerde ardı ardına yenilikler getiren Facebook’un gruplar için yeni yayımlayacağı özellikle birlikte gruplara uzman kişiler atanabilecek ve gruplarda profesyonel oturumlar düzenlenebilecek.

Facebook’un yayımlayacağı yeni özellik sayesinde uzmanlar kişiler soru cevap etkinlikleri oluşturabilecek ve canlı ses odalarını oluşturup yönetebilecekler. Bu özellik tamamen gruplardaki yöneticilerin hangi üyelerin grubun konusu hakkında uzman olduğunu belirlemesine dayalı bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Yöneticiler tarafından atanan grup uzmanları, kendileriyle övünebilmelerinin yanı sıra, adlarının yanında yer alacak yüksek statülerinin kanıtı olan bir rozete sahip olacaklar. Bu rozet uzmanların gönderilerde, yorumlarda ve soru cevap etkinliklerinde de gözükecek.

Grup uzmanları özelliği nedir?

Grup uzmanları grup yöneticileri tarafından belirlenecek ve uzmanlara adaylığı kabul ettiklerinde birtakım yetkiler verilecek. Ancak uzmanların statüsünü iptal etmek yine yöneticilerin elinde olacak. Yani yönetici uzmanın gruba faydalı olacak girişimlerde bulunmaması durumunda gruba farklı bir uzman atayabilecek.

Facebook’tan veri sızdırma skandalı!

Facebook, hali hazırda oyun ve fitness alanında bulunan belirli kullanıcılardan uzman olduğu konuları eklemelerini isteyerek yöneticilerin bu uzmanları bulmasını kolaylaştırmanın yollarını arıyor. Gruplara yöneticiler tarafından atanacak olan yeni uzmanlar, ana sayfalarıyla yakın zamanda etkileşime giren takipçileri de gruba katılmaya teşvik edebileceklerinden, bu özellik gruplar için bir büyüme etkisi yaratacak gibi duruyor.

Tüm bunlara ek olarak, bir grup güvenilmez bir uzmanı aday gösterirse ya da bu grup kasıtlı olarak yanlış bilgi yayınlıyorsa onları uzman statüsünden çıkarmak yine yöneticilere bağlı olacak. Bu nedenle, ‘’uzman’’ rozeti, yöneticilerin güvenini belirtse de birini gerçek bir uzman olarak varsayamayacak. Son olarak Facebook, grup uzmanlarının doğru bilgi sağlamalarını da denetleyebilmek adına bir takım denetleme araçları getirileceğini, üçüncü parti yazılımlara dikkat edileceğini ve üyelerin her zaman grup yöneticilerine içerik sorunlarını de açıkladı..

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir