Facebook Gruplar Uygulaması 1 Eylülde Kapanıyor - Haberler - indir.com

Facebook Gruplar Uygulaması 1 Eylülde Kapanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-11 11:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Facebook'un geçmiş zamanlarda platformuna ek olarak sürekli çıkartmış ve ayırmış olduğu uygulamalar birbir temizlenmeye devam ediyor. Uygulama dağınıklığını fark eden şirket son olarak 21 yaş altı kullanıcılar için bulunan Lifestage uygulamasını piyasadan kaldırmıştı. Şimdi ise yine Facebook'a ait olan bir başka uygulama Facebook Gruplar uygulamasının artık sonlandırılacağı açıklandı. Facebook tarafından 2014 yılı ile beraber yayınlanan Gruplar uygulamarı kullanıcıların Facebook'ta yer alan gruplarını yönetmesine yardımcı ve grup etkileşiminin ön planda olduğu bir uygulamaydı.

Uygulama üzerinden yeni grup oluşturma veya yeni gruplara katılma gibi işlemler basit bir şekilde yapılıyordu. Ancak yapılabilen bu işlemler zaten Facebook'un ana uygulaması ve web platformu üzerindende gerçekleştirilebiliyor. Bu yüzden dolayı Gruplar uygulaması için bir gereksiz yer kaplama diyebiliriz. Bu noktada şirket tarafından zaten kitleside bir hayli azalan bu uygulamanın kapatılması kararı alındı. Şirket tarafından yapılan açıklama ile grubun ekibinin grup deneyimi noktasında geliştirilebilecek araçlar üzerinde çalışıldığını ancak ana uygulamada daha fazla imkanın bulunduğu ifade edildi. Bu sebepten ötürü Facebook'un topluluk noktasında daha çok odaklanacağı belirtildi.

Facebook kullanıcıları 1 Eylül tarihi itibariyle Facebook Gruplar uygulamasına giriş yapamayacaklar ve tüm gruplara Facebook'un masaüstü sitesi ve mobil uygulaması üzerinden erişilebilecek. Facebook son zamanlarda bu uygulama temizlik işine girişerek tüm kullanıcıları ana uygulaması olan Facebook'a çekmeye devam ediyor. İçerisinde  yer alan servisleri başka uygulamalarda toplamak yerine tek bir uygulamada toplamak için mantıklı bir hamle diyebiliriz.





PAYLAŞ