Facebook, grup aboneliklerini ücretli yapmaya hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Facebook, grup aboneliklerini ücretli yapmaya hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-21 13:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Dünya çapında en çok kullanılan fakat son zamanlarda ciddi bir itibar kaybı yaşayan Facebook, bu süreçte gündeme sürekli güncelleme ve yenilik haberleriyle gelmeye çalışıyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda Facebook'un Cambridge Analytica'ya, kullanıcılarının verilerini sattığı ve gizlilik ihlali yaptığı ortaya çıkmıştı. Bu konuya dair hala net bir şekilde aklanamayan Facebook, hakkında çıkan haberleri de yaptığı yeniliklerle değiştirmeye gayret ediyor. Son günlerde sık sık güncelleme alan platform için yeni bir özellik üzerinde daha çalışıldığı duyuruldu. Fakat bu özelliğin kullanıcılar tarafından sevilip sevilmeyeceği henüz bilinmiyor. Edinilen bilgilere göre, Facebook artık kullanıcılarından bir gruba üye olmaları için ödeme alacak.

Facebook gruplarına üyelik ücretleri, yaklaşık 150 TL olacak

Popüler sosyal medya platformu Facebook, Cambridge Analytica skandalından sonra içerisinde bir takım düzenlemelere gitti. Bu nedenle sürekli olarak yeni özelliklerle karşımıza çıkan platform, aynı zamanda kendisine yeni gelir kapıları da arıyor. Bilindiği üzere Facebook içerisinde bulunan neredeyse her alandan kazanç sağlıyor. Fakat Facebook gruplarında herhangi bir şekilde reklam gösterilmiyor. Platformda gelir elde edilmeyen alanlardan biri olan gruplar için, Facebook bir düzenlemeye gitmeye ve buradan da gelir sağlamaya hazırlanıyor.

Edinilen bilgilere göre, Facebook artık gruplara abone olmak isteyenlerden belli bir ücret talep edecek. Bu anlamda bazı yemek ve ebeveyn gruplarında özelliğin test edilmeye başlandığı ve bu nedenle resmi olarak gelmesinin çok uzun sürmeyeceği söyleniyor. Bir gruba üye olabilmek için 5 ' 30 dolar arasında ücret ödemeniz gerekecek. Bu özelliğin gelmesiyle birlikte Facebook'un haricinde bu topluluğu yöneten kişiler de para kazanacak. Özellik yayınlandıktan sonra var olan gruplar ve üyelikleriniz aynı şekilde kalacak. Ama özelliğin yayınlanmasından sonra üye olunan ve kurulan gruplar için ücret alınmaya başlanacak. Bu ücretlerin 150 TL'ye kadar çıkacağı söyleniyor.





PAYLAŞ