Facebook, Google ve Twitter CEO'larına mahkeme celbi gönderilecek - Haberler - indir.com

Facebook, Google ve Twitter CEO'larına mahkeme celbi gönderilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-02 13:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Dünyanın önemli şirketleri arasında yer alan Facebook, Google ve Twitter'ın CEO'ları, ABD Senatosu Ticaret Komitesi önünde gönüllü olarak savunma yapmayı reddedince komite, CEO'lara duruşmaya gelmeleri için mahkeme celbi gönderilmesini onayladı.

ABD Senatosu Ticaret Komitesi, TwitterGoogle ve Facebook gibi şirketlerin üst düzey yöneticilerinin, İletişim Hakkı Yasası'nın 230. Bölümü'nden yararlandığı yasal dokunulmazlık ile ilgili bir duruşma için CEO'ların gönüllü olarak gelmeyi reddetmeleri üzerine komite, mahkeme celbiyle komite önüne getirilmelerine oy birliğiyle karar verdi.

Twitter’da önce oku sonra paylaş özelliği geliyorTwitter’da önce oku sonra paylaş özelliği geliyor

Bölüm 230 nedir ve CEO'lar hangi sebeple komite önüne çıkacaklar?

İletişim Hakkı Yasası'nın bahsi geçen 230. Bölümü'nde, web sitelerinin ve teknoloji platformlarının, kullanıcılarının oluşturduğu içerikten sorumlu tutulamayacağı ve şirketlere, sitelerini uygun gördükleri şekilde denetlemek için geniş bir özgürlük verildiği yer alıyor.

Facebook'tan Mark Zuckerberg, Twitter'dan Jack Dorsey ve Google'dan Sundar Pichai, muhafazakar ön yargı iddiaları, dezenformasyon ve çevrimiçi dolandırıcılık ile mücadele çabaları ve çocuklar ve gençler için internet güvenliği hakkında sorgulanacaklar.

Facebook, mahkeme celpleri hakkında yorum yapmayı reddetti ancak yöneticilerinin son üç yılda ABD Senatosunun Ticaret Komitesi önünde üç kez ifade verdiklerini ve Facebook yöneticilerinin son dört yılda ABD kongre komiteleri önünde 20'den fazla ifade verdiğini belirtti.

Twitter ve Google ise mahkeme celpleri konusunda henüz açıklama yapma gereği duymadılar.



PAYLAŞ