Facebook faturalarında KDV dönemi başlıyor - Haberler - indir.com

Facebook faturalarında KDV dönemi başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-28 21:04:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Sosyal medyalar arasında bir dev olmayı başaran Facebook bu başarısını yüz milyonlarca kullanıcı sayesinde elde etti. Kısa süre içerisinde her yaş kitlesine hitap eden ve hızla büyüme gösteren bu tarz bir sosyal medya platformunun kazanç kapısı oluşturmaması da söz konusu olacak bir durum değildir. Kendini geliştirirken aynı zamanda büyük şirketler için de bir pazar alanı oluşturan Facebook, milyonlarca dolarlık reklam içeriklerinin yer aldığı bir platform haline gelmeyi başardı. Bu düzeyde büyüme kat eden bir pazardan da devletin vergi talep etmesi oldukça normal bir durum olarak karşılanıyor. Teknoloji devi Facebook bugünlerde gerçekleştirdiği açıklama ile 1 Nisan 2019 tarihi itibariyle platformu üzerinden yapılan reklamlardan KDV alacağının bilgisini verdi. 

Facebook tarafından yapılan uyarı

Yapılan açıklama ile resmiyet kazanan vergi olayı gerçekleşti. Facebook, 1 Nisan 2019 tarihi itibarıyla platform üzerinde yapılan reklam içerikli paylaşımlardan Türkiye Katma Değer Vergisi almaya başlayacaktır. Doğru şekilde vergilendirildiğinizden emin olmak için KDV numaranızı ekleyin ve kendiniz KDV beyanında bulunacağınızı onaylayın. Facebook tarafından uygulanacak olan bu vergi alma sistemi daha önce resmi gazetede de yayımlanmıştı. İnternet üzerinden yapılan reklamların vergi kapsamına dahil edilmesini içeren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi daha önce Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Karanamede düzenlemenin 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe gireceği bilgisi yer alıyordu. Facebook üzerinden uygulanan yeni sistem ile platformda gerçekleşen reklam içerikli paylaşımlar için devlete vergi ödenecek. 

Facebook kullanıcı şifrelerini korumuyor!Facebook kullanıcı şifrelerini korumuyor!

 

 


Facebook’tan yapay zeka sözü!Facebook’tan yapay zeka sözü!
Facebook ve Google 121 milyon dolandırıldıFacebook ve Google 121 milyon dolandırıldı
Facebook'a bağlı platformlarda yapılan ırkçı paylaşımlar engellenecekFacebook'a bağlı platformlarda yapılan ırkçı paylaşımlar engellenecek

PAYLAŞ