Facebook eski arayüz tasarımını eylülde sonlandırıyor - Haberler - indir.com

Facebook eski arayüz tasarımını eylülde sonlandırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-21 18:00:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya platformu Facebook, mayıs ayında kullanıcılarına sunduğu yeni web arayüzünü zorunlu bir hale getiriyor. Artık tarayıcı üzerinden Facebook’a giriş yapan kullanıcılara bir bildirim gönderen Facebook, eski Facebook arayüzünün Eylül ayı ile beraber artık kullanılamayacağını ifade ediyor. Eski popülerliği yok gibi gözükse de hala milyarlarca kullanıcıya sahip olan Facebook, Mayıs ayı içerisinde yeni kullanıcı arayüzünü sunmuştu. İsteyen kullanıcıların deneyimleyebildikleri bu arayüz, daha modern görünümü ile oldukça beğenilmişti. Facebook geliştiricileri, eski Facebook tasarımını kullanmak isteyen kullanıcılar da baskı yapmıyor ve istedikleri arayüzü kullanmalarına olanak sağlıyordu.

Facebook yeni arayüzünü zorunlu hale getiriyor

Facebook iOS işletim Facebook Lite desteğine son verdiFacebook iOS işletim Facebook Lite desteğine son verdi

Yapılan son açıklamalar ile beraber bu opsiyon kalkacak ve artık yeni arayüz zorunlu hale gelecek. Facebook’a son günlerde web üzerinden giriş yaptıysanız, yüksek ihtimalle bildirim almış olacaksınız. Bu söz konusu bildirim, Facebook’un eski tasarımının 1 Eylül itibariyle kullanılmaz olacağı hakkında bilgi veriyor. Facebook’un klasik tasarımına 1 Eylül ile veda edeceğiz. Kullanıcılar ise yeni tasarımla yoluna devam edecek. Facebook’un göndermiş olduğu bildirimle bu kararın nasıl uygulanacağı ise bilinmiyor. Eski tasarım bölgesel olarak mı değişecek yoksa tüm sistemde birden mi değişecek henüz bilinmiyor. Ancak kesin olarak Eylül ayına Facebook’un eski tasarımı artık tarihe karışacak.

Diğer yandan Facebook’un tasarımla alakalı almış olduğu bu yeni kararı görebileceğiniz bir yer daha bulunuyor. Tarayıcı üzerinden hesabınıza girerek eski tasarıma geçiş yaparsanız, sağ üst menüde konuyla alakalı uyarıyı göreceksiniz. Bu uyarı da bildirim gibi Facebook tasarımının eylül ayı itibariyle kullanılamayacağını doğruluyor. Kullanıcıların söz konusu bu kararı nasıl karşılayacaklarını ise önümüzdeki günlerde yeni tasarıma geçiş ile beraber görmüş olacağız. Ancak daha modern ve yenilikçi bir tasarım olduğu için yüksek ihtimalle beğenilmesi bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Facebook Covid-19 hakkında yanlış bilgilendirme yapan milyonlarca paylaşımı sildiFacebook Covid-19 hakkında yanlış bilgilendirme yapan milyonlarca paylaşımı sildi
Oculus VR kullananların bir Facebook hesabına sahip olması zorunlu hale geliyorOculus VR kullananların bir Facebook hesabına sahip olması zorunlu hale geliyor

PAYLAŞ