Facebook dönüşüme logosundan başlıyor - Haberler - indir.com

Facebook dönüşüme logosundan başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-05 13:04:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bir dönemlerin sosyal medya devi olan Facebook bir süre önce tanıttığı yeni logosu için gün sayıyor. Logo Facebook için dönüşümün ilk adımı olacak. 

Son dönemlerde eski popülerliğinden iz kalmayan Facebook adının karıştığı skandallarla kendine büyük bir zarar verdi. Özellikle Cambridge Analytica ve sonrasında ortaya çıkan skandallarla 2019’da oldukça kötü bir sene geçiren şirket bildiğiniz üzere Whatsapp ve Instagram’ında sahibi. Bir süre önce bünyesinde bulunan şirketlerin artık kendi şirketi olduğunu göstermek için yeni bir karar alan Facebook uygulamaların önüne kendi ismini vereceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından hazırlıklara başlayan Facebook yeniliğe gitme kararını ilk olarak logosundan başlattı. 

Facebook ve Instagram sahte haber uyarı özelliği geliyorFacebook ve Instagram sahte haber uyarı özelliği geliyor

Facebook uygulamaları için yeni dönem başlıyor 

Facebook Gerçek İsim Politikasında Değişiklik Yaptı!

Marka için geleceğe dönük bir adım atan şirket bu logoyu yakın bir zamanda Instagram ve Whatsapp içinde de kullanmaya başlayacak. Yeni logo ve isim kararını hayata geçirecek olan şirketin sahip olduğu uygulamalar yeni logoyla birlikte “Facebook’tan Whatsapp” ve “Facebook’tan Instagram” şeklinde kullanıcıların karşısına çıkacak. Değişen logo şirketin geleceğe yönelik ilk değişimi gibi görünse de Facebook’un yeni adımlar atmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Bildiğiniz üzere isimin ardından Facebook’un üzerinde bir diğer proje Instagram, Whatsapp ve Messenger uygulamalarını birbirlerine entegre etmek. Bu sayede büyük mega bir platform oluşturmayı hedeflediğini söyleyen şirket kullanıcıların birbirleri arasındaki iletişimi uygulamalardan bağımsız bir hale getirmeyi hedefliyor. Bu altyapıyı mümkün kılmak için uzun bir süredir çalıştığı bilinen Facebook’un yeni dönem için bu projeyi hayata geçirmek de oldukça kararlı gibi görünüyor. Ancak bu yeniliğe bazı kullanıcılar şirket kadar sıcak bakmıyor. 

Facebook’un bu hamlelerinin altında yatan ana nedenin şirkete adını veren sosyal medya uygulamasının yararı için olduğunu da unutmamak gerek. Çünkü son dönemlerde Facebook önemini yitirmiş yerini neredeyse Instagram almış durumda. Bu durum şirketin hala milyar dolarlar kazanmasını sağlasa da Facebook kazancını korumak için yeniliklere devam etmek konusunda kararlı. Şirketin söz konusu yenilikleri ne zaman hayata geçireceğini ve kullanıcı tepkilerinin nasıl olacağını ilerleyen zamanlarda birlikte göreceğiz. 


Facebook, deepfake videoların sonunu getirecekFacebook, deepfake videoların sonunu getirecek
Facebook ve Instagram, cinsellik maksadıyla kullanılan emojileri yasaklıyorFacebook ve Instagram, cinsellik maksadıyla kullanılan emojileri yasaklıyor

PAYLAŞ