Facebook Developer Circles Türkiye'de Faaliyete Başladı - Haberler - indir.com

Facebook Developer Circles Türkiye'de Faaliyete Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-10 20:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Girişimci kitleleri bir araya getirmek amacıyla tasarlanan Facebook Developer Circles sistemi geliştirildiği günden itibaren büyük ilgi ile kullanılıyordu. İlk olarak 2017 yılında aktif olarak faaliyete başlayan Facebook Developer Circles, Türkiye'de de aktif olmaya hazırlanıyor. Bu sayede artık Türkiye'deki girimciler, Facebook toplulukları ve aynı zamanda farklı bölgelerde buluşmalar gerçekleşecek. Şimdilik sadece İstanbul ve Ankara'da hayata geçirilen Facebook Developer Circles sistemi sayesinde bu şehirde yaşayan yazılım geliştiricileri kolaylıkla bir araya gelecekler. Yeni projelere imza atmak adına son derece kaliteli bir ortamın oluşturulması için geliştirilen Facebook Developer Circles'ın ülkemizde yer alıyor olması oldukça olumlu bir haber.

Ülke olarak teknolojinin gerisinde kalmamak adına bu tarz bir oluşumun aktif olması son derece önemli bir durumdur. Ortak bir noktada buluşarak işbirliği yapabilecek olan geliştirici şirketler aynı zamanda Facebook'da mevcut olan ürünler hakkında da detaylı bilgiye sahip olacaklar. Hem bilgi alışverişi hem de ortak iş planlaması hem de yeni projelerin ortaya koyulması adına önemli bir adım olarak görülen Facebook Developer Circles ülkemizde de aktif olarak çalışacak. İki büyük metropol şehirde gelişim göstererek ilerleyecek. 

Milyonlarca Facebook kaydı kamuya açık veri tabanındaMilyonlarca Facebook kaydı kamuya açık veri tabanında

Türkiye’de yatırımlar genişleyecek

Facebook Developer Circles, tüm dünyadaki geliştirici kitlelerin bilgiye erişim sağlamalarını, mevcut bilgi alışverişinde bulunmalarını ve aynı zamanda yerel geliştiricilerle işbirliği ve kodlama yapmalarına yardım etmeyi amaçlamak adıyla geliştirilmiştir. Bu sistem sayesinde yazılım alanında çok daha aktif bir süreç başlayacak ve geliştirici kişiler kolaylıkla işbirliği içerisinde işlem yapabilecekler. Geliştirici firmaları ya da kişileri bir araya getirmek amacıyla ülkemizde de faaliyete başlayan Facebook Developer Circles programı hakkında konuşan Facebook Ortadoğu ve Kuzey Afrika Stratejik Geliştirici Programları Yöneticisi Walied Elamien, şunları dile getirdi; “Developer Circles ile hedefimiz, yerel toplulukları teknik bilgi karşılığında desteklemek. İster nasıl kod yazacağını öğrenen bir öğrenci, ister bir fikri gerçeğe dönüştürmek isteyen bir geliştirici, isterseniz en son teknoloji güncellemelerini araştıran deneyimli bir kodlayıcı olun, Developer Circles tüm geliştiricilere yardımcı olmak için tasarlandı. Önümüzdeki dönemde, TOBB ve Habitat işbirliğiyle açmayı planladığımız girişimcilik merkezi de dahil olmak üzere hayata geçireceğimiz bir dizi girişimle, Türkiye‘deki yatırımlarımızı genişleterek yerel toplulukları desteklemeye devam edeceğiz.”

Developer Circles liderleri belli oldu

Facebook Developer Circles kapsamında çalışacak olan lider isimler de belli oldu. Ankara merkezinde Burcu Coşkun, İstanbul merkezinde ise Enis Yurdatapan ve Muhammed Aziz Ulak, program kapsamında kendi şehirlerinin lideri oldu. Liderler olarak seçilen bu üç kişi yerel topluluklarına liderlik yapmaktan, çevrimdışı etkinlikler düzenlemekten ve yerel çevrimiçi Facebook topluluklarını yönetmekten sorumlu olacaklar.

Facebook Developer Circles ile ülkemizde girişimci adaylara özel bir alan oluşturulacak. Daha önce farklı ülkelerde aktif olarak kullanılan bu sistemin ülkemize gelmiş olması geliştirici firmaları besleyecek ve çok daha teknolojik projelerin gelmesine sebep olacak. Sistemin gerekliliklerini yerine getirerek yenilikleri değerlendirmeli ve yeni projeler ile gelişim sürecini artırmalısınız. 


Facebook yeni üyelerinden e-posta şifrelerini istiyorFacebook yeni üyelerinden e-posta şifrelerini istiyor
Facebook KDV Hakkında Bilmeniz GerekenlerFacebook KDV Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Facebook Afrika'ya İnternet Götürmek İçin Google ile YarışıyorFacebook Afrika'ya İnternet Götürmek İçin Google ile Yarışıyor

PAYLAŞ