Facebook, Android'e rakip olmaya hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Facebook, Android'e rakip olmaya hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-20 12:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Sosyal medyalar arasında adeta lider isim olan Facebook, son derece hareketli olup birçok yenilik ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Zaman zaman skandallar ile gündeme geliyor olsa da yaptığı yenilikler ile de adından söz ettiren Facebook, kısa süre önce beklenmeyen bir sürpriz ile karşımıza çıktı. Şirket Android'e olan bağımlılığına bir son vermek istiyor. Şirket, The Information tarafından verilen bir bilgiye göre kendi işletim sistemi üzerinde çalışmalara başladı. Söz konusu bu projenin başına ise Windows NT işletim sistemi ile adından söz ettiren Mark Lucovsky'yi getirdiği söylenen şirket, kendi işletim sistemini geliştirme konusunda son derece ciddi gözüküyor. Bu işletim sisteminin arkasında ise neler olduğu merak konusu.

Facebook şirketinin Oculus ve Portal serisi akıllı cep telefonları Android işletim sistemi nedeniyle kuruyor. Yani şöyle ki şirket bu konuda Google'a bağlı bir durumda kalıyor. Sonunda sosyal medya lideri kendi işletim sistemini geliştirerek hem yazılımsal hem de donanımsal olarak Google'a olan bağımlılığını kırarak bağımsız olmak istiyor. Maddi anlamda oldukça güçlü olan Facebook için bu durum son derece mantıklı gözüküyor. 2019 yılında oldukça kötü günler geçiren şirket, buna rağmen halen para kazanmaya devam ediyor. Bu maddi gücü de bağımsız olmak adına kullanması hiç de kötü bir fikir olarak gözükmüyor. 

Adobe, Facebook'un VR üreticisi Oculus Medium'u satın aldıAdobe, Facebook'un VR üreticisi Oculus Medium'u satın aldı

Facebook, kısa bir süre önce oyun dünyasına da girdi

Sosyal medya devi Facebook, ne kadar kötü bir yıl geçirirse geçirsin para kazanmaktan geri kalmadı. Hatta öyle ki çalışmalarına da hızla devam etti. Şirket kısa bir süre önce bir oyun şirketi satın alarak bu sektörde de başarılı işlere imza atmaya hazırlanıyor. Şirket, İspanya merkezli oyun şirketi PlayGiga'yı satın aldı. Bulut temelli bir oyun firması olan PlayGiga'nın sahibi olmak için şirketin, 78 milyon dolarlık bir ödeme yaptığı açıklandı. Sosyal medya devi bu hareketi ile beraber önemli bir adım daha attığını gösterdi. Şirket bu hamlesi ile beraber direkt olarak Facebook'un içinde oynanacak oyunlar üzerinde bir çalışma alanı yaratıyor. Bildiğiniz üzere Google Stedia hizmeti ile beraber oyunlar artık buluta yani internet ortamında oynanacak şekilde dizayn edilmeye yönelik gidiyor. Elde edilen bilgilere göre Facebook bu alanda da kendini göstermeye hazırlanıyor. 

 


Facebook, Spotify ve Google Vergi ile Tanışıyor!Facebook, Spotify ve Google Vergi ile Tanışıyor!
Facebook Messenger, WhatsApp ve Instagram'ın birleşmesine büyük engelFacebook Messenger, WhatsApp ve Instagram'ın birleşmesine büyük engel
Facebook çalışanlarının banka bilgileri çalındı!Facebook çalışanlarının banka bilgileri çalındı!

PAYLAŞ