Ethereum kurucusu, dünyanın en genç kripto milyarderi oldu - Haberler - indir.com

Ethereum kurucusu, dünyanın en genç kripto milyarderi oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-05 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Kripto Para

Tıpkı kripto para piyasasındaki Bitcoin kadar popüler olan kripto para birimlerinden birisi de ethereum, rekor kırmaya devam ediyor. Ethereum’un son dönemde artan değer ile beraber kurucu isim Vitalik Buterin, dünyanın en genç kripto milyarderi olmayı başardı. Ethereum son günlerde büyük bir yükseliş ivmesi yakalarken, Bitcoin’in hemen arkasında yakın takipçi olan bu kripto para birimi, dün 3 bin dolar seviyesini aşarak, tüm zamanların en yüksek değerine erişmiş oldu. Son olarak ise 3491 dolar seviyelerine kadar çıkış yapmış ve son 24 saat içinde yüzde 10’dan daha fazla değer kazanan Ethereum, son 1 yıl için ise en düşük 180 dolar seviyesinde bulunuyordu.

Ehereum, kurucusunu en genç milyarder yaptı

Ethereum eRush (EER) nedir?Ethereum eRush (EER) nedir?

Yaşanan bu artış ve yükseliş ile beraber ethereum kurucu ortaklarından olan 27 yaşındaki Vitalik Buterin, kısa süre önce dünyanın en genç kripto milyarderi olmayı başardı. İfade edilen bilgilere göre 333 binden fazla ethereum’a sahip olan Buterin, şuan yüksek ihtimalle dünyanın en zengin isimleri arasında yer alıyor. Ethereum’un son ivmesi ile beraber toplam market değeri 400 milyar doları aşarken, şuan için 1 ethereum 30 bin TL ediyor. Kripto para dünyasının zirve ismi olan bitcoin ise şu sıralarda 56 bin dolar üzerinden işlem görüyor. Bitcoin’in bu zamana kadar eriştiği en yüksek değer ise 64 bin dolar olmuştu.

Kripto para birimleri tüm dünya kadar Türkiye’de de oldukça fazla ilgi görüyor. Ancak son günlerde Türkiye’de kripto para ile ödeme yapılması ve ürün satın alınmasının yasaklanması dikkatleri çekmişti. Diğer yandan ülkemizde kripto para piyasası için vergilendirme çalışması da devam ediyor. İlerleyen dönemlerde kripto para dünyasının Türkiye’de farklı bir şekillenme yapması bekleniyor.


Bitcoin ve Ethereum düşüşe geçtiBitcoin ve Ethereum düşüşe geçti
Ethereum, yatırımları artırmaya devam ediyor!Ethereum, yatırımları artırmaya devam ediyor!

PAYLAŞ