Eski Apple başkan yardımcısı Ruben Caballero Microsoft'a transfer oldu - Haberler - indir.com

Eski Apple başkan yardımcısı Ruben Caballero Microsoft'a transfer oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-08 18:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Yeni HoloLens ve yapay zeka ürünleri üzerinde çalışan Microsoft, iPhone’ların geliştirilmesinde büyük rol oynayan Apple’in eşli 5G yöneticisi Ruben Caballero’yu bünyesine dahil etti.

Apple’ın kilit yöneticilerinin birçoğu şirket bünyesinde çalışan sahnede görünmeyip, teknolojik alanda önemli çalışmalara imza atan mühendisleridir. Ancak Ruben Caballero şirketin istisnalarından biriydi. Uzun yıllar boyunda Apple’da “Kablosuz Teknoloji Mühendisliği Başkan Yardımcısı” görevini başarıyla yürüten Caballero pek çok yenilikçi çalışmaya imza atmış ve iPhone’ların gelişmesinde önemli bir role sahipti. iPhone 4’lerin anten sorunu hakkında Steve Jobs’u uyarmasıyla da tanınan Caballero, artık Microsoft çatısı altında çalışmalarına devam edecek.

Apple 5G Teknolojisine BaşlıyorApple 5G Teknolojisine Başlıyor

Microsoft’un henüz resmi olarak ilan etmediği bu transferi ele veren şirketin LinkedIn sayfası oldu. Apple’da son olarak “5G modem geliştirme departmanı”nda görev alan Caballero, Microsoft’ta “Kablosuz Teknoloji Uzmanı” olarak görev alacak.

5G Modem Ekibinin Lideri Apple’dan Ayrıldı

Apple’ın 5G modem geliştirmek yerine Intel’in 5G modem işletmesini satın almasından sonra Caballero şirketti görevinden ayrılmış ve o dönem şirketten ayrılan uzmanlarla birlikte dört farklı şirkete danışmanlık hizmeti vermeye başlamıştı.

Caballero’nun Microsoft’taki yeni görevi şirketin yapay zeka bölümleri için donanım tasarımı ve mühendisliği alanlarını da içeriyor. Ayrıca Caballero’nin açıklamalarındaki ip uçlarına bakarsak “HoloLens” ve daha pek çok özel projede Microsoft için kilit bir isim olacak gibi duruyor. 14 sene boyunca Apple bünyesinde sadece iPhone için değil Mac, iPad, AirPort ve Apple Tv için kablosuz yönlendiriciler, anten parçaları ve kablosuz yongaların geliştirilmesinde önemli bir rol oynayan Caballero’nun Microsoft’un Surface gibi cihazları için yapay zeka desteğine sahip olan akıllı cihazların kablosuz ya da hücresel bağlantı performansının iyileştirilmesinde de görev alabileceği düşünülmekte.

Son dönemlerde çalışmalarıyla dikkat çeken şirketin ürettiği kulaklıklarda iletişim için hücresel bağlantı yeteneğine henüz sahip olmadığı da göz önünde bulundurulduğunda şirketin Caballero’yu ekibine dahil etmesinin teknolojisini ilerletmesinde başarılı bir adım olduğunu söylemek mümkün. Özellikle arttırılmış gerçeklik alanında güç kazanmak isteyen Microsoft’un bu hamleyle ilerleyen anten ve yonga tasarımı sayesinde yeni nesil daha küçük ve az enerji sağlayan cihazlar geliştirmesinde Caballero’nun büyük bir rol oynayacağı tahmin ediliyor.


İlk Apple 5G modemi bir Türk’e emanetİlk Apple 5G modemi bir Türk’e emanet
Apple, Intel'in mobil modem departmanını satın aldıApple, Intel'in mobil modem departmanını satın aldı

PAYLAŞ