İnternet dünyasında milyonlarca site bulunuyor ve bunların arasına her geçen gün yenileri katılıyor. Bu internet siteleri zaman zaman yasal anlamda yaşadıkları olumsuzluklar nedeniyle engelleniyor ve insanların ulaşımına kapanıyor. Bazı sitelerin kapatılması yararlı olurken, bazı ihtiyaç duyulan siteler insanları mağdur edebiliyor. Fakat kapanan bu siteler ne kadar ulaşıma engellenmiş olsa da bunlara bazı yöntemlerden faydalanarak giriş yapabiliyorsunuz. Girdiğiniz bir sitede karşınıza ‘Bu siteye erişim mahkeme kararı ile engellendi!’ yazısı çıktığında, bahsedeceğimiz yöntemlerle siteye giriş yapabileceksiniz.

Erişime engellenen sitelere girmenin 2 yolu

1 ‘ VPN: Herhangi bir zamanda bir siteye girmek istediğiniz ve bahsettiğimiz, ‘Bu siteye erişim mahkeme kararı ile engellenmiştir’ yazısı ile karşılaştınız. Böyle bir durumda başvuracağınız yollardan birisi VPN indirmek. Birçok VPN uygulaması bulunuyor ve geliştiriciler bu uygulamaları internette güvenle dolaşabilmenizi sağlayacak şekilde sizlere sunuyor.

2 ‘ Yasaklı  sitelere giriş programları: Yasaklı sitelere sorun yaşamdan girebilmek adına, bunun için geliştirilen uygulama ve programlara da başvurabilirsiniz. Programı bilgisayarınıza kurup çalıştırmanız yeterli olacaktır ve kolayca bu programlar aracılığıyla sitelere girişinizi sağlayabilirsiniz. Eğer mobilden girmek istiyorsanız, bu programlar size mobilde de destek sağlayacaktır.

Kullanıcılar daha öncesinde bu anlamda Opera, kullanıcılarına Adblock ve ücretsiz VPN desteği sağlıyordu. Geçtiğimiz Nisan ayının sonunda, Opera’nın VPN desteği kalktı. Bu anlamda şu anda kullanıcılara PornHub tarafından sunulan VPNHub destek veriyor. Dipnot olarak, eğer bir siteye proxy sitelerin yardımı ile girmeye çalışıyorsanız, bu yolun pek güvenli olmadığını bilmenizde fayda var. Bunun yerine uygulamaları tercih etmeniz, kişisel bilgi güvenliğiniz açısından daha sağlıklı olacaktır.

VPN

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir