Epic Games, Psyonix'i satın alıyor - Haberler - indir.com

Epic Games, Psyonix'i satın alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-03 11:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Epic Games, bağımsız oyun stüdyosu olarak görev oyun geliştirme işlemlerinde görev yapan ve Rocket League isimli oyunun geliştiricisi olan Psyonix adlı stüdyoyu satın alacağının bilgisini verdi. Bildiğimiz üzere Epic Games, online oyun platformu olarak uzun süredir oyuncuların en uğrak mekanları arasında yerini alıyor. En popüler oyunları kendi bünyesinde bulunduran ve oyunculara eşsiz bir oyun deneyimi sunmak adına başarılı oyunlara imza atan Epic Games şirketi elde ettiği kazancı oyun geliştiricisi Psyonix'i satın alarak değerlendireceğinin bilgisini verdi. 

Son zamanların en popüler oyunu haline gelen Fornite'ın yapımcısı olan ve bu oyun ciddi miktarda kazanç elde eden şirket başarılı atılımlar yapmaya yönelik hareket ediyor. Epic Games, Fornite ile elde ettiği başarı ile yetinmeyip şu günlerde yeni bir oyun stüdyosunu kendi bünyesine katarak hakimiyet alanını genişleteceğinin bilgisini verdi. Arabalar ile futbol oynayabileceğiniz bir oyun dünyası sunan Rocket League mobil oyununun geliştirici firması Psynox'i satın alan Epic Games, önemli bir oyunun geliştirmesini sağlayan oyun yapımcısını kendi bünyesine kattı. Oyun sektöründe önemli bir yere sahip olan Epic Games, boş durmayıp başarılarını artırmaya yönelik ciddi adımlar atıyor. 

Epic Games Store 85 Milyon Kullanıcıya EriştiEpic Games Store 85 Milyon Kullanıcıya Erişti

Epic Games büyüyor

Online oyun platformu olan Steam'e ciddi bir rakip olduğu düşünülen Epic Store ile karşımıza çıkan Epic Games stüdyosu, Steam platformunun başarılı oyunlarından biri olarak karşımıza çıkan Rocket League'i satın alarak rakiplerinin karşısında ciddi bir adım attığını gösterdi. Rocket League oyununu zamanla daha da geliştirmeye yönelik hareket edecek olan Psyonix, bu yılın son günlerine doğru muhtemelen oyunun güncellenmiş versiyonunu Epic Store üzerinden satışa sunacak. Rocket League hayranları oyunun yeni haline sahip olmak için Epic Store'a başvurmaları gerekecek. Bu adımı ile oyun sektöründe bir adım daha ilerleyen ve gelişim gösteren Epic Store, rakiplerinin karşısında ciddi bir konumda yer alıyor. 

Konu hakkında Psyonix tarafından yapılan açıklamalara baktığımız taktirde, hali hazırda Rocket League oyununu Steam üzerinden satın almış olan ve oyuna ciddi ölçüde yatırım yapmış olan oyuncuların desteksiz bırakılmayacağı yönünde bilgiler vermişti. Yeni şöyle ki, Rocket League, gelecek zaman içerisinde Steam üzerinden satışa sunulmayacak olsa da, Rocket League'nin yapımcı şirketi kendi oyun kitlesini yanız bırakmayacak ve oyunları hakkında herhangi bir sorun ile de karşı karşıya gelmeyeceklerini bildirdi. Şirketin konu hakkında bu şekilde bir açıklama yapması oldukça önemli olup kullanıcılarına güven verdi. Söz konusu konu hakkında güven veren Psyonix, henüz belli olmasa da Steam üzerinden oyunu kademe bir sistem ile çekeceği düşünülüyor. 

Epic Games stüdyosu geçtiğimiz aylar içerisinde 100 milyon dolarlık bir fon duyurusunda bulunmuştu. Fortnite oyununu geliştirmekle ciddi miktarda başarı elde eden Epic Games, kasasına yüksek miktarda para aktardı. Rocket League'in rekabetçi oyun yapısı ve turnuvalar ile sürükleyici bir aksiyon deneyimi sunuyor olması Epic Games şirketinin Psyonix'e yatırım yapması başarılarının kanıtı olarak görülen en somut örnek olarak karşımıza çıkıyor. 


Epic Games Store, Steam geliştiricilerini kendisine çekecekEpic Games Store, Steam geliştiricilerini kendisine çekecek

PAYLAŞ