Enes Batur çalıntı içerik yüzünden kanalı kapanabilir - Haberler - indir.com

Enes Batur çalıntı içerik yüzünden kanalı kapanabilir

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-20 16:28:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde çalıntı video haberleri ile şok etkisi yaratan Enes Batur, bu kez de kendisini ifşa eden YouTube Kanalı JT ile olan DM görüşmeleri ile gündeme geldi.

Enes Batur'un YouTube videosu hacklendi!Enes Batur'un YouTube videosu hacklendi!

Enes Batur'un Ajansı da Dahi Oldu

Karşılıklı olarak tehditler içeren mesajlara ek olarak Batur'un ajansı ILS Vision da dahil oldu. Çalıntı içerik krizi büyümeye devam ediyor. 

YouTube Türkiye dünyasının en ünlü isimlerinden olan içerik üreticisi Enes Batur, kariyeri için tehlikeli olabilecek haberler ile anılıyor. Türkiye'nin en fazla takipçisine sahip olan Enes Batur'un 11 milyona yakın takipçisi bulunuyor. Videolarının ise 5 milyardan fazla görüntülendiği Batur, sektörü sırtlayan imislerden. 

Bu kadar üne sahip olan Batur, son zamanlarda çirkin bir iddia ile sosyal medyanın gündeminde. YouTube'nin önemli isimleri Batur'a savaş açmış şekilde. Bu savaşın sebebi ise "çalıntı" videoların yapıldığına dair iddialar. İddialara göre Enes Batur, dünyanın en çok takipçilerine sahip kanalları olan PewDiePie, Mr Beast ve Logan Paul gibi kanallardan içerik çalıyor. Kendi dillerinde yayınlanan bu içerikleri Türkçe' ye çevirerek servis ediyor. Bu olayı ifşa eden kanallardan bir tanesi se JT isimli bir YouTube kanalıydı. JT'nin 285 bin civarında abone sayısı olan kanalın görüntülenme sayısı 21 milyon civarlarında. 

JT'nin videoları kaldırılmıştı

İfşa konularına fazlasıyla kafayı takmış olan JT'nin videoları kaldırılmıştı. Videoların kaldırılması ile ilgili Enes Batur ve JT arasında sözlü atışma çıktı. 

JT birkaç gün önce YouTube'da "i'm about to be Terminated... please help" (YouTube hayatım bitmek üzere, lütfen yardımcı olun) başlıklı bir video yayınladı.

 

JT videoda genel olarak Batur'un kendisinden iki farklı konuda hak talep ettiğini belirtiyor. YouTube'un kurallarına göre 3 ihtar sonunda kanal kapatılıyor. Ve JT bu tehlikeden bahsediyor.

Öfkeli DM'Ler Atıldı

hey Enes, if you’re so serious about this why don’t we take it to court? — JT (@JTonYouTube) August 18, 2019

"Hey Enes, eğer bu konuda (Enes Batur'un haksız hak taleplerinden bahsediyor) ciddiysen, neden mahkemede karşılaşmıyoruz?"

JT tarafından gelen bu tweete karşılık olarak Enes Batur kendisine DM yolu ile "Hey! Nened bu kadar öfeklisin?" dedi.

here we go pic.twitter.com/3iWTCRiR74 — JT (@JTonYouTube) August 18, 2019

Aralarındaki konuşma bir süre daha devam ederken Enes Batur, JT'nin kaldırılan videolarını geri getirmek istemediğini ve JT'ye konu olmak istemediğini belirtiyor. Buna karşılık olarak JT, Batur'un haksız kazanç yaptığını ve böyle kazanmasına müsade etmeyeceğini belirtiyor. 

one of the biggest youtubers in the world is a joke. pic.twitter.com/SaLggDpfnd — JT (@JTonYouTube) August 18, 2019

 JT bu mesajı "Dünyanın en büyük YouTuber'larından bir tanesi, şaka gibi" notu ile paylaşıyor.

Batur Neden Şikayet Ettiğini Açıkladı

Konuşmaların devamında Enes Batur'a kendisini neden şikayet ettiğini soran JT, soru karşısında şu cevapları aldı.

this is how you don’t get striked by Enes. The only one i did was showing his face. Even though he’s a “movie star” and “public figure” pic.twitter.com/W7rqF1IEVJ — JT (@JTonYouTube) August 18, 2019

"Ses değil. Benim YouTube içeriğimi kullandın. Yüzümü, videomu, sesimi... Bunu tam ekran yaparken benim hakkımda sadece kötü şeyler söyledin. Bu bir eleştiri değil."

Aradan geçen zaman zarfında bu konu YouTube yetkililerine intikal etti. Bunun ardından kısa bir süre sonra JT'nin kaldırılan videoları tekrar yayına girdi. JT bu gelişmeyi Twitter üzerinden duyurdu.

no way... youtube actually gave me my videos back... Apparently they want more info from Enes. @KEEMSTAR THANK YOU pic.twitter.com/D5JQ4cc662 — JT (@JTonYouTube) August 19, 2019

"YouTube, videolarımı yeniden yayınladı. Görünüşe göre Enes'ten daha fazla bilgi istiyorlar."

Ardından JT tekrar bir paylaşım yaparak YouTube'nin açıklamasını takipçilerine sunuyor.

Apologies for the delay and thanks for sharing the update. The two videos were reinstated, as the complaints lacked some legally-required elements of a copyright takedown notice. The two strikes were also removed from your channel. Let us know if you have any other questions. — TeamYouTube (@TeamYouTube) August 19, 2019

"Gecikme için özür dileriz. Söz konusu iki videonun herhangi bir kural ihlali yapmadığı anlaşılmış olup kanalınızla ilgili yasal bir sorun olmadığı anlaşılmış, videolarınız kanalınızda yeniden açılmıştır."

Batur'un Aleyhine RT Kampanyası

JT, iddialarının arkasında durarak Enes Batur'un YouTube'den yasaklanması gerektiğini söylüyor. Bu konu hakkında retweet kampanyası başlatmış durumda.

RT to terminate Enes Batur for abusing the copyright system pic.twitter.com/xfIhSTgfnp — JT (@JTonYouTube) August 19, 2019

Tüm bunlara ek olarak bir tweet daha paylaşan JT, YouTube'u etiketleyerek "Bize kurallarına bağlı olduğunu göster." söylemlerine yer vermiş durumda.

YouTube'nin bu paylaşımların ardından nasıl bir tutum izleyeceği merak konusu. 



PAYLAŞ