En iyi online oyunlar hangileri? - Haberler - indir.com

En iyi online oyunlar hangileri?

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-16 17:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Online oyun sektörü, son yıllar içerisinde inanılmaz düzeyde büyüme yaşadı. Oyunlar her zaman popülerdi, ancak internete daha kolay erişim, sürekli gelişen teknoloji ve değişen yaşam tarzları, çevrimiçi oyunları tüm dünyada daha da popüler hale getirdi. Son dönemin önemli yapımları daha çok online oyunlar arasından çıkıyor. Oyunseverler, uzun saatler, diğer arkadaşlarıyla sohbet ederek takım halinde boss denilen yaratıklarla uğraşıyor. Hal böyle olunca da online oyunlar her geçen gün popülerliğini artırarak devam ediyor. İşte 2020'nin en popülerleri.

En iyi online yunlar

Online oyunlar; rekabetçi, devasa çoklu oyunculu, spor daha birçok kategoriye sahiptir. 

Online Bilgisayar Oyunları

Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive yada bilinen adıyla CS:GO en çok oynanan çevrimiçi oyunların başında geliyor. Valve tarafından geliştirilen bu oyun, sürekli gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Aradan geçen bu kadar süreye rağmen kendini yenilemeyi başaran yapım, hem kullanıcı bazında hem de eSpor tarafında en popüler oyunlardan biri olmayı başardı. Serinin önceki oyunlarında olduğu gibi oyuncuları iki farklı takıma ayıran Counter-Strike: Global Offensive, basitçe anlatmak gerekirse görev tamamlama ya da rakipleri egale etme üzerine kurulu bir oynanış sunuyor. Zaman zaman farklı modlar ve etkinliklerle de karşılaşmak mümkün. 

Apex Legends

Oyun dünyasında adeta bomba etkisi yaratan Apex Legends, FPS türünün öncü firmalarından biri olan Respawn Entertainment imzasını taşıyor. Zaman zaman gerileme yaşasa da Battle Royale türünün en sağlam temsilcilerinden biri olarak adından söz ettiriyor. eSpor tarafındaki turnuvaları ile sık sık karşımıza da çıkan oyun, aynı zamanda Titanfall serisi ile aynı evreni paylaşıyor. Farklı yeteneklere sahip karakterleri seçebildiğimiz oyunda tek başınıza oynayabildiğiniz gibi takım oyununda ise üç kişilik takımlar halinde oyun alanına giriş yapıyorsunuz. Apex legends ayrıca ölen takım arkadaşınızı yeniden oyun alanına sokabileceğiniz bir sistem kullanması ile birlikte bu tarz işleyişin de öncülerinden biri olmayı başarmıştı.

Fortnite

Battle Royal türünün en başarılı yapımlarından Fortnite, kısa süre içerisinde oyun olmanın da üstüne çıkarak adeta bir marka haline dönüştü. Genel işleyiş diğer Battle Royale oyunları ile aynı mantığa oturtulsa da içerisinde yer alan inşa gibi dinamikler ile farklı bir kulvara evrilen oyun, aynı zamanda Epic Games'in bu kadar büyümesinin de en büyük etkeni oldu diyebiliriz. Oyuncuların büyük bir otobüs ile oyun alanına atladığı yapım, özellikle sürekli güncellenmesi ve eğlenceli etkinlikleriyle de kendini yenilemeye devam ediyor. Öyle ki ünlü şarkıcı Travis Scott bile oyun içerisinde verdiği bir konser ile milyonlarca hayranına ulaşmayı başarmıştı.

PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS (PUBG)

Battle Royale tarzının ilk temsilcilerinden olan PUBG ilk olarak 23 Mart 2017'de erken erişim süreciyle karşımıza çıkmıştı. Kısa sürede popüler olan PUBG, hala bu türün en çok oynanan yapımlarından biri olmaya devam ediyor. Oyunculardan alınan geri dönüşler doğrultusunda yeni güncellemelere kavuşan oyun değişen harita yapısının yanı sıra farklı harita temalarıyla da güncelliğini korumaya devam ediyor.
Tek, iki ya da dört kişilik bir takım halinde oyun alanına paraşütle atladığınız yapımda daralan harita sisteminde hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da düşmanlarınızı egale etmeye çalışıyorsunuz.

League of Legends (LOL)

eSpor olgusunun en büyük temsilcilerinden biri olan League of Legends, aynı zamanda MOBA türünün de en başarılı oyunlarından birisi. İlk olarak Dota örnek alınarak ortaya çıkan oyun, daha sonra gelen güncellemeler ve oyun yapısı ile farklı bir yöne evrilmeyi başarmıştır. Sihirdar Vadisi başta olmak üzere farklı haritaları da barındıran oyunda 150'ye yakın şampiyon bulunuyor. Beşe beş şeklinde oynanan League of Legends'ın en büyük avantajlarından birisi de sürekli güncelleniyor olması. Yeni şampiyonların yanı sıra her sezon oynanışta önemli değişiklikler ile karşımıza çıkan yapımın daha uzun yıllar boyunca bu popülerliğini devam ettireceğini söyleyebiliriz.

Overwatch

İlk olarak 2016 yılında karşımıza çıkan ve Hero Shooter türünün en önemli öncülerinden biri olan Overwatch, renkli karakterleri ve eğlenceli oynanışı ile öne çıkan bir yapım. Bliizard imzasını taşıyan ve bu nedenle görsel ve seslendirme gibi konularda çıtayı bir hayli yukarı taşıyan oyun arena bazlı sistemiyle de eğlenceli bir oynanış sunuyor.

VALORANT

League of Legends ve yan oyunları ile hatırı sayılır bir oyuncuya ulaşan Riot Games'in Mayıs 2020'de çıkan son oyunu Valorant, hero bazlı bir oynanış sunuyor. Counter Strike ve Overwatch gibi oyunlardan aldığı bazı özellikleri kendi dinamikleri ile başarılı bir şekilde yoğuran yapım, eSpor tarafında da emin adımlarla yoluna devam ediyor diyebiliriz. Birinci şahıs kamerasından oynanan Valorant, karakterlerin özel yetenekleri ile öne çıkan ve bomba kurma gibi dinamikler ile heyecanı tırmandıran bir oynanış benimsiyor. Sürekli güncellenen ve dönem dönem yeni karakterlerle karşımıza çıkan oyun bu türün en sağlam yapımlarından biri diyebiliriz.





PAYLAŞ