Oyun dünyasının sevilen platformlarından biri olan Nintendo, son yıllarda teknolojiye ayak uydurarak son derece kaliteli oyunlarla yine oyuncuların karşısına çıkıyor. Android ve iOS platformlarında mobil oyunlara ağırlık verilmesiyle beraber her ne kadar önemi azalmış olsa da sevenlerin hala ilgi odağı olmayı başaran oyunlar vardır. Nintendo Switch tarihinde çıkmış en iyi 10 oyuna yazımızdan ulaşabilirsiniz. 

Final Fantasy VII

Final Fantasy serisinin ilk üç boyutlu oyunu olarak karşımıza çıkan Playstation platformunda piyasaya sunulduğunda oldukça dikkat çeken bir oyun oldu. Hem oyun mekanikleri hem de reklam gücünü en iyi şekilde ilerletmeyi başaran şirket, dünya genelinde oynanabilir düzeydir. Nintendo Switch için bir marka yüzü olmaya aday gösterilen başarılı bir oyun tasarlamayı başardı.

Luigi’s mansion 3

27 1595941464

Nintendo Switch dünyasının Mario’su olarak da bilinen Luigi, bu listenin ikinci sırasında yer alıyor. Luigi, Nintendo ile özleşen ve kuşkusuz heyecan verici deneyimler sunan kaliteli bir oyundur. Luigi oyununda prenses, Mario ve siz bir otelin VIP lansmanına davetli olacaksınız. Tam odalarınızda dinlenirken prensesin çığlığıyla uyanıyor ve hikayeye bu şekilde başlamış oluyorsunuz. Prenses kaçırılmıştır ve onu bulmak için çeşitli planlar yaparak engelleri aşmaya yönelik hareket edeceksiniz. Oyun mekanikleri olarak öncekilerin üstüne koyan şirket, yeni teknolojiye ayak uydurma noktasında son derece başarılı olmuş.

The Witcher 3: Wild Hunt

2015 yılında oyuncuların beğenisine sunulan The Witcher 3, Yüzüklerin Efendisi filminden sonra en geniş evrene sahip olarak biliniyor. Nintendo’da yer almayı başaran The Witcher 3, filmden tutun da kitabına hatta son olarak ise Henry Cavill’in oynadığı o etkileyici diziye kadar mükemmel bir evreni işliyor. Oyunda Geralth karakterini canlandırıyor ve yaratıkları öldürerek para kazanıyoruz. Bu mücadelede cadılar, büyücüler, devler ve cüceler gibi pek çok efsane ile karşılaşan karakterimizin en sevdiği şeyler kadın ve şarap olduğundan para kazanma noktasında elimizden geleni yapmamız gerekiyor.

The Elder Scrolls V: Skyrim

28 1595941483

1995 yılında çıkmış olmasına rağmen gerek görüntü kalitesi gerek oyun içi ögeleri itibariyle son derecek kaliteli olan The Elder Scrolls V: Skyrim oyunu halen beğeni topluyor. Oyun başlangıcında seçtiğiniz karakterin yaşamını sürüyorsunuz. Bu hayat hikayesi tamamen size bağlı. Yani 1000 saat de sürebilir 10 saat de. Kuzeyin kralı olup dünyaya hükmedebilir, doğunun krallığı ile birlikte çetin savaşlardan galip gelebilirsiniz. Üstelik sunulan bu imkanlar ile bir taraftan bitirirken yeni seçeceğiniz karakter ile birlikte ikinci bir oyunu oynarmışçasına bir hissiyata kapılabilirsiniz.

Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing oyununda yepyeni bir şehirde yaşayacaksınız. Oyunda yarattığınız karakter ile beraber her şeye baştan başlayarak oyundaki hikayelere ve meslek gruplarına ayak uydurmaya çalışıyorsunuz. Oyunun içerikleri özgün yapılara sahiptir. Burada kendi paranız, kendi yapılarınız ve kendinize ait bir çok öge olacak. 

DOOM Eternal

29 1595941504

Oyun dünyasının en köklü ve geniş çevreye sahip olan oyun serilerinden biri de DOOM’dur. Bunun en büyük kanıtı da evrensel kitleler tarafından yıllardan beri büyük bir zevk ve iştahla oynanıyor olmasıdır. Nintendo Switch platformunda da yer alan Eternal serisi başlangıçta ön yargılarla karşılansa da damak alıştıktan sonra dillerden düşmez bir hale geldi. Oyunda karşınıza çıkan yaratıkları yerle bir ediyor ve yeni çıkan silah, ekipman ve zırhlarla kendinizi geliştiriyorsunuz. Gün geçtikçe ilerleyen bu macerada yenilmez bir armada olarak tarihin silinmez sayfalarında adınızdan söz ettiriyor, bu efsane oyunda harika deneyimler bırakarak oyun sonuna geliyorsunuz.

Splatoon 2

En iyi Nintendo Switch oyunları arasında yer alan Splatoon, ikinci oyunuyla da oyuncuların gönlünde taht kurmayı başardı. Mod ve grafiklerdeki gelişmelerle oyuncuların tam kalbinden vurmayı başaran Wii U şirketi; Arsa, Oyun, Tek oyuncu, Çok, Sunum ve Karar gibi seçimler yer alıyor. Tek oyunculu modlarda engelleri aşarak bölümleri başarılı bir şekilde bitirerek oyunu tamamlayabileceğiniz gibi, çok oyunculu modlarda diğer oyuncularla rekabet haline girebilir, son derece rekabetçi müsabakalarda hünerlerinizi sergileyebilirsiniz.

Mario Kart 8 Deluxe

30 1595941523

2017 yılında oyuncuların beğenisine sunulan bu oyun, Mario evreninden uzakta bir yarış deneyimi sunuyor. Mario hayranların ilgiyle oynadıkları Mario Kart 8 Deluxe, platformda Mario dahil olmak üzere daha birçok karakteri seçebileceğiniz bir dünya sunuyor. Rakiplerinizin önünde tamamlarsanız çeşitli ödülleri ve XP getirisinin sahibi olabilirsiniz.

Mario Odyssey

Nintendo Switch platformlarında yer alan bir başka Mario oyunu Odyssey, 2017 yılında çıkmış ve şu zamana denk Mario oyunları arasında en başarılı 3D oyunları arasında yer almayı başarmıştır. Oyunda bize eşlik eden Cappy ve Bowser ile birlikte Cap Kingdom’a doğru yola çıkıyoruz. Yolculuk boyunca klasik Mario evrenine ait kötü yaratıklarla karşılaşıyor ve onları alt ederek başarım kazanırken bir yandan da karakterimizi geliştiriyoruz. Bu amansız mücadele sonucunda eşsiz ödüller ve elde edilen deneyimlerle birlikte oyun CV’niz için yepyeni bir oyun daha eklemiş oluyorsunuz.

Zelda’nın Vahşi Nefesi

31 1595941540

Listenin son sırasında yani zirvede olan en iyi oyun ise, Zelda Breath Of The Wild oyunu geliyor.  Nintendo Switch oyunları arasında en çok beğenilen bir başka oyun serisi var. Zelda denildiğinde hele ki bir Nintendo oyuncu topluluğu içerisinde iseniz akan sular yaklaşık 1 saatliğine durur. O ortamda Zelda dışında hiçbir oyun konuşulmaz ve herkes oyundan aldığı eşsiz deneyimlerinin havasını atmak için sıraya girer.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir