Elon Musk'ın çılgın yeraltı projesi bugün açılacak - Haberler - indir.com

Elon Musk'ın çılgın yeraltı projesi bugün açılacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-19 15:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Elon Musk’ın Los Angeles trafiğine kesin çözüm olarak görülen çılgın yeraltı projesi, bugün açılacak.

Çağın en önemli beyinlerinden biri olan Elon Musk, ilginç projeleri ile gündeme gelmeye devam ediyor. Teknoloji ve bilim alanına ciddi katkıları bulunan Musk’ın, en son dikkat çeken projesi yeraltı projesi olmuştu. Bu projenin geliştirilme amacı, Los Angeles’taki trafik sorununa çözüm bulmak. Keza bu projenin bu sorunu ortadan tamamen kaldırması bekleniyor. Elon Musk’ın merakla beklenen yeraltı projesi, sonunda bugün açılacak ve sistem hakkında daha ne ve somut bilgilere sahip olunacak.

Elon Musk’ın çılgın projesi olarak nitelendirilen bu projenin bitmesiyle birlikte, kara araçlarının yer altında gidecekleri yere 250 km hızla gidebileceği açıklanmıştı. Elon Musk tünelle ilgili açıklamada bulunmuştu ve tünelin kullanım ücretinin 1 dolar olacağını dile getirmişti.

Elon Musk gözünü General Motors'un boşalan fabrikalarına dikti

Yer altı projesi bugün itibariyle kullanılabilecek

Çılgın proje, bugün açılarak Los Angeles halkının kullanımına sunulacak. The Boring Company sitesinde yazan açıklamalara göre, tünelde elektrikli motorla çalışan tekerlekli platformların yer alacağı söyleniyor. Tünellerin uzunluğu 3.2 km ve 8 – 16 kişilik kapasiteye sahip olacağı verilen bilgiler arasında. Sonrasında, şirket toplu taşımalarda da bu projeyi değerlendirmeyi hedefliyor. Araçlar otoyoldaki belli istasyonlardan yeraltına geçiş yapacaklar. İstedikleri durakta da yine o duraktaki istasyona çıkarılacaklar.

Tünelinin genişliğinin 13.4 metre  olduğu söyleniyor. Tünel açıldıktan sonra, araçlar gidecekleri yerlere 250 km hızla ulaşmaya başlayacaklar. Çok büyük araçların, tünellerin dar olması nedeniyle tünele sığamayacağı söyleniyor. Yeraltı ulaşımını kullanan araçların benzini eksilmeyecek ve tekerlekleri de kullanılmayacak. The Boring Company firmasının, yeni araziler alarak sistemin alanını genişletmeye çalışacağı da söyleniyor. Bu güzergahın Washington DC ve New York arası olması planlanıyor. Tünelin bugün açılmasıyla birlikte, daha somut bilgiler elde edilebilecek.





PAYLAŞ