Elon Musk, kusursuz otonom için uyardı - Haberler - indir.com

Elon Musk, kusursuz otonom için uyardı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-09 16:03:01
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Elon Musk, 2020 yılında bir robot taksi ağının kurmayı planladığını ifade etti. Musk bu robot taksi durağını kurmak için ise çok fazla çaba gösterdiklerinin altını çizdi.

Günümüz teknolojisinde otonom ve elektrikli araçlar denildiği zaman akla gelen ilk isim hiç şüphesiz Elon Musk. Elon Musk kendi şirketi olan Tesla’nın hatasız otonom sürüşü için bir hayli uğraş gösterdiğinin altını çizdi. Tesla’nın hem sahibi hem de CEO’su olan Elon Musk, 2020 yılında bir robot taksi ağının kurmayı planladığını ifade etti. Musk bu robot taksi durağını kurmak için ise çok fazla çaba gösterdiklerinin altını çizdi. Geçtiğimiz gün aktif haberleşme ağlarından en popüleri olan Twitter üzerinden %99,9 oranında güvenliğe sahip otonom teknolojisini elde etmek adına uğraştıklarının ifade eden Elon Musk, üzerinde çalışması bir hayli zor olan 2 konu hakkında insanlara bilgi aktarımı sağladı.

Tesla Model 3'ü Kamyonete ÇevirdilerTesla Model 3'ü Kamyonete Çevirdiler

Elon Musk 2020 yılında 1milyondan fazla robot taksi olmasını hedefliyor

Tesla’nın CEO’su Elon Musk’a göre otonom sürüşlerin en çok zorlayan kısmı, çok şeritli caddelerdeki karmaşık halde olan trafik ışıkları. Diğer bir zorlandıkları konu ise alışveriş merkezlerinde olan otoparklar. 2020 yılına kadar yolda 1 milyondan fazla robot taksi olmasını hedeflediklerinin altını çizen Elon Musk, otonom sürüşlerden ötürü ölümler yaşanma ihtimalini sıfıra indirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Sizlere küçük bir hatırlatma yapacak olursak otonom test sürüşlerinde 4 kişi ölmüş ve otonom güvenliği uzun bir süre tartışılmıştı. Tesla araçların daha düşük kaza oranlarına sahip olduğunu belirten Tesla CEO’su Elon Musk, “Verilerimiz, her zaman kontrol altına almaya hazır olan özenli bir sürücü tarafından doğru bir şekilde kullanıldığı zaman, otopilotlarımız güvenli sürüş sunabiliyor.” dedi. Peki Tesla araçlar hakkında sizler neler düşünüyorsunuz?

 

 

 


Elon Musk'dan Tesla Kullanıcılarına Özel OyunElon Musk'dan Tesla Kullanıcılarına Özel Oyun
Elon Musk Doğum Gününü Teslayla KutladıElon Musk Doğum Gününü Teslayla Kutladı

PAYLAŞ