Elon Musk Küresel İnternet Projesi İçin İzin Almayı Başardı - Haberler - indir.com

Elon Musk Küresel İnternet Projesi İçin İzin Almayı Başardı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-30 12:02:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Son dönemin yaptığı iş ve çalışmalar ile gündemden düşmeyen ismi olan Elon Musk, en büyük hayallerinden birisini gerçekleştirmek üzere olduğunu bildirdi. Ucuz ve yüksek hızlı internet erişimi için yörüngeye binlerce mikro uydu yerleştirmeyi hedefleyen Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, bu konu için yetkililerden gerekli izinleri aldı. Uzaya gönderilecek olan geniş bant uydusu sayesinde gezegenin tamamına ucuz internet sunmayı hedefleyen Musk, beklediği ABD Federal İletişim Komisyonu tarafından ikinci onayı aldı. SpaceX’in bu projesi kapsamında 4.425 adet uydu ile küresel internet sağlanması hedeflenen Starlink projesi önümüzdeki 10 yıl için de tam kapasiteye erişecek ve uydudan internet hizmeti başlamış olacak.

Tüm Dünya İçin Ucuz İnternet Projesi

SpaceX'in roket parçası yakalayacak gemisinden ilk video geldiSpaceX'in roket parçası yakalayacak gemisinden ilk video geldi

Elon Musk’ın 10 milyar dolar maliyete sahip olan bu projesi bu yıl içinde başlanacak. Tüm detaylar planlandığı gibi gittiği zaman 2024 yılında uzaya ikinci bir uydu daha gönderilecek. Bu uydu dünya yörüngesinin 1150 ile 1325 km üzerinde 1 Gbps bağlantı sunabilecek. Ka 20/30 Ghz ve Ku 11/14 GHz bant frekans kullanacak olan SpaceX var olan mevcut internet hızının ciddi olarak artacağı ve gezegenin her noktasının artık internet ile buluşacağını ifade ediyor.

Şubat 2018 içerisinde Starlink projesinin iki prototip uydusundan birisi olan Falcon 9 uzaya fırlatılmıştı. Proje gezegenin her yerine uygun fiyatlı ve yüksek hızlı internet sunmayı hedeflerken, projenin 2020 ile beraber sınırlı kapasite de hizmete geçmesi bekleniyor.


NASA, SpaceX ile AnlaştıNASA, SpaceX ile Anlaştı
SpaceX'in İnsanlı Uçuşta Kullanacağı Crew Dragon Test Sırasında Sorun YaşadıSpaceX'in İnsanlı Uçuşta Kullanacağı Crew Dragon Test Sırasında Sorun Yaşadı

PAYLAŞ