Elon Musk artık Mars'ın imparatoru! - Haberler - indir.com

Elon Musk artık Mars'ın imparatoru!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-13 11:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Tesla ve Space X CEO‘su Elon Musk, gündemden düşmeyen paylaşımlarına bir yenisini daha ekledi. Dünyanın en popüler iş adamı Pazar günü Twitter biyografisini değiştirerek kendisini "Mars'ın İmparatoru" olarak ilan etti. Üç hafta önce güncellediği 'Technokinh of Tesla' başlığında da ise değişme durumu olmadı. Fakat 50 yaşındaki Tesla patronu, yazının sonuna eklediği, bir göz kırpma ifadesi ile takipçiler için yeni bir merak konusu açıldı.

Elon Musk yeni profiliyle gündemde

Başarılı iş adamı Elon Musk, Twitter profilinde yapmış olduğu değişiklik ile gündem olmayı başardı. Kendisini Mars'ın 'imparatoru ve komutanı' olarak gösterdi. Takipçileri tarafından bazen 'mem lordy' olarak da anılan bu iş adamı, Mars'ın insan ırkı tarafından kolonileştirilmesi ve insanlığı ele geçiren robotlar ile ilgili de birçok fikir ortaya attı. The Boring Compant'nin kurucusucu, en hızlı uydu internet Neuralink ve OpenAI‘nin kurucu ortağı, kendisini Kızıl gezegenin “başkomutanı” olarak tanımlayarak 50 milyon takipçisinin ilgisini çekti.

Elon Musk: Akıllı saatler ve telefonlar dünün teknolojisi, gelecek NeuralinkElon Musk: Akıllı saatler ve telefonlar dünün teknolojisi, gelecek Neuralink

Elon Musk, en son Ocak ayı içerisinde Twitter profilini güncellemişti. Geçtiğimiz aylar içerisinde de biyografisine ”#bitcoin” yazarak popüler olmayı başarmıştı. İş adamı, sanal para birikimini destekleyen paylaşımları ile beraber gündemde yer alırken, son olarak ise beyin çipi geliştiren şirketi Neuralink tarafından paylaşılan bilgisayar oyunu oynayan maymun videosuyla dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Söz konusu videoda beyninin iki lobunu birer adet çip takılı olan maymunun iki oyunu da başarılı bir şekilde oynadığı ve zorlanmadığı gözle görülüyor. Yayınlanan 3 dakikalık görüntülerde 9 yaşındaki Pager adlı maymun bir yandan joystick ile video oyunu oynarken, diğer bir yandan ise ekranın alt kısmında  yer alan bir kamışla mutlu süt ile ödüllendiriliyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

 


Elon Musk ve Jeff Bezos rekabeti büyüyorElon Musk ve Jeff Bezos rekabeti büyüyor
Elon Musk dünyanın en zengin insanıElon Musk dünyanın en zengin insanı
Elon Musk'ın açıklamaları yanlış bir Signal şirketinin değerinin yüzde 13 kat artmasına neden olduElon Musk'ın açıklamaları yanlış bir Signal şirketinin değerinin yüzde 13 kat artmasına neden oldu

PAYLAŞ