Elon Musk Amazon’a savaş açtı - Haberler - indir.com

Elon Musk Amazon’a savaş açtı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-05 19:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Sosyal Medya

Falcon 9 projesinin beklendiği gibi tamamlanması ile derin bir nefes alan Elon Musk, hiç hız kesmeden ticaret dünyasına geri dönüş yaptı. Kısa bir süre önce sosyal medya platformu Twitter'a ara verdiğini ifade eden Güney Afrika asıllı iş insanı Elon Musk, en güncel planını açıkladı.

Elon Musk Amazon’a savaş açtı!

Twitter'a vermiş olduğu arayı kısa tutan Musk, Amazon'un İcra Kurulu Başkanı Jeff Bezos'u hedef alan açıklamalarda bulundu. Daha önce New York Times’da çalışan ve yazdığı kitaplar ile tanınan Alex Berenson, Amazon’un sansürüne uğradı.

Huawei'nin ekran altı kameraya sahip akıllı telefonunun tasarımı sızdırıldıHuawei'nin ekran altı kameraya sahip akıllı telefonunun tasarımı sızdırıldı

Berenson tarafından yazılan "Unreported Truths about COVID-19 and Lockdowns” isimli kitabın Amazon tarafından koyulan kurallara uymadığı ifade edildi ve kitap satışa sunulmadı. Elon Musk ise bu duruma tepki göstermekte gecikmedi.

Time to break up Amazon. Monopolies are wrong! — Elon Musk (@elonmusk) June 4, 2020

 Twitter hesabından yazmış olduğu mesajları Jeff Bezos'a yollayan Musk, Amazon'un tekel olduğunu ve bu tekel olma durumuna bir son verilmesi gerektiğini düşünüyor. 48 yaşındaki iş insanı, Berenson'a uygulanan yaptırımın bir delilik olduğunu da ifade etti.

Corona virüsü için yazılan kitabın satılmasını engelleyen Amazon’u karşısına alan Elon Musk, tekel olan kuruluşların haksız olduğuna inanıyor. Bu olaydan sonra harekete geçen Amazon yönetimi, Berenson’ın kitabını yayımlama ve satışa sunma kararı aldı.

Looks official - @amazon BACKED DOWN! Of course I don’t know what anyone who doesn’t have @elonmusk and so many others pushing will do, but at least this time they backed down. pic.twitter.com/zCU4bJGUf6 — Alex Berenson (@AlexBerenson) June 4, 2020

Elon Musk'a teşekküre eden Alex Berenson, kendisini destekleyen diğer kişilere de minnettar olduğunu ifade etti. Son olarak Elon Musk, Amazon'un ve alanında tekel olan diğer kuruluşların karşısında durmaya devam edeceğini belirtti. 



PAYLAŞ